miercuri, 24 aprilie, 2024

Transportul de persoane a fost paralizat la Iasi! Curse anulate din lipsa de calatori si de teama Coronavirus. Niciodata nu a mai fost o astfel de situatie

Distribuie:

Publicat:

Autogările din Iași și din orașele Moldovei sunt mai goale ca niciodată. Autocarele firmelor de transport intra și interjudețean circulă mai mult fără călători, iar numeroase curse importante care de regulă erau aglomerate au fost anulate. Decizia transportatorilor vine mai ales ca urmare a lipsei de clienți, angajații firmelor fiind dotați cu măști și mănuși chirurgicale. Majoritatea operatorilor din regiune au înjumătățit numărul de curse și se așteaptă ca, începând din această săptămână, și legăturile dintre județe să fie blocate la decizia autorităților

Transportul public de persoane intra și interjudețean în județul Iași și regiunea Moldovei este aproape paralizat. Autogările și stațiile din micile localități sunt mai goale ca niciodată, iar autocarele circulă fără călători. Numeroase curse au fost anulate la scurt timp după declararea pandemiei de Coronavirus, decizia fiind luată de majoritatea operatorilor de transport din regiunea Moldovei.
Reprezentanții Transbus Codreanu, una dintre cele mai mari firme de transport din Moldova și care deține cea mai mare autogară din Iași, susțin că fluxul de călători a scăzut drastic în trei zile și se așteaptă ca acesta să scadă și mai mult începând de astăzi.

„Fiecare operator decide dacă anulează sau nu o cursă. Pănă acum, zilele acestea au fost suspendate câteva curse din lipsă de călători, nu au existat alte motive legate de sănătate sau ceva de genul acesta. Spre exemplu, în loc de două curse se face doar una și așa mai departe. A fost însă și perioada de weekend, începând de mâine lucrurile se pot schimba mult. Nu au fost date indicații de la autorități în ceea ce privește programul de circulație, fiecare operator decide deocamdată, dar repet, lucrurile se pot schimba în funcție de evoluția pandemiei”, a explicat Alin Niță, reprezentant Transbus Codreanu Iași.

Până acum au fost anulate cursele pe distanțe lungi

Primele curse anulate au fost în acest weekend, decizia fiind luată de fiecare companie în parte.

 

continuarea pe bzi.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img