marți, 23 aprilie, 2024

Tranzactie aprobata de Consiliul Concurentei – Gheorghe Bilteanu vrea sa preia Industrial Energy si Romenergo

Distribuie:

Publicat:

 

Consiliul Concurenţei a anunţat marţi că a autorizat tranzacţia prin care omul de afaceri Gheorghe Bîlteanu intenţionează să preia companiile Industrial Energy şi Romenergo, prin intermediul societăţii Albertha, înregistrată în Cipru.

Gheorghe Bîlteanu este fondatorul grupului de firme Romenergo, fost administrator la SIF Muntenia şi totodată tatăl lui Dragoş Bîlteanu, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie şi fost director general  al SIF Banat Crişana. Anul trecut, Dragoş Bîlteanu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere pe termen de încercare de cinci ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire cu rea-credinţă a creditului sau bunurilor societăţilor Industrialexport şi SIF1, precum şi pentru trei infracţiuni de manipulare a pieţei de capital.

De altfel, Gheorghe Bîlteanu s-a autosuspendat în ianuarie 2015 din funcţia de membru în Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor SIF Muntenia (SIF4), retragerea având loc atunci în condiţiile în care la începutul lunii decembrie 2014 el a fost audiat de procurorii DIICOT alături de Dragoş Bîlteanu într-un dosar care vizează delapidarea SIF Muntenia şi SIF Banat-Crişana.

"Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care domnul Gheorghe Bîlteanu intenţionează să preia companiile Industrial Energy şi Romenergo, prin intermediul societăţii Albertha", arată autoritatea de concurenţă.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

"În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal", mai arată autoritatea de concurenţă.

Albertha este o societate cu răspundere limitată, constituită şi funcţionând în conformitate cu legislaţia din Cipru, care desfăşoară activităţi ale holdingurilor.

Compania Industrial Energy are ca obiect principal de activitate comercializarea energiei electrice.

Romenergo este specializată în realizarea de lucrări tehnice de infrastructură şi reabilitare pentru proiecte în domeniul energiei, inclusiv pentru hidrocentrale, centrale termice, ecluze, baraje sau staţii electrice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img