joi, 18 aprilie, 2024

Tratamente externe cu toporasi

Distribuie:

Publicat:

1. Infuzia de frunze de toporasi
Este eficace pentru spalarea si decongestionarea pleoapelor inflamate.

2. Crema de toporasi
Se foloseste pentru pentru vindecarea cicatricelor. Folosita in mod regulat, crema de violete dizolva uneori chiar si cel mai dur tesut cicatriceal, actionand in profunzime,
Pentru a obtine crema ai nevoie de 20 g viorele proaspete, inflorite, 10 ml ulei de masline, 20 g seu de oaie, 3-4 picaturi ulei eteric de trandafiri (pur).

Reteta recomandata de Hildegard von Bingen, se prepara astfel: se pun intr-un recipient viorelele maruntite, impreuna cu uleiul de masline si cu seul de oaie si se lasa sa se infierbante pe baia de apa, amestecand incontinuu. Dupa ce s-a topit seul, se mai amesteca cateva minute, dupa care se filtreaza. In timp ce se raceste terciul, se incorporeaza 3-4 picaturi de ulei eteric de trandafiri, pentru ca alifia sa fie mai parfumata si sa tina mai mult. Se varsa apoi alifia (cu ajutorul unei spatule sau al unei linguri) intr-un borcan curat sau intr-o cutie de crema. La frigider, crema de viorele poate fi pastrata vreme de un an.

3. Lotiune nutriva cu toporasi
Toporasii sunt utili si pentru ingrijirea tenului, fiind folositi pentru prepararea unei lotiuni nutritive utila pentru orice tip de ten.
Pentru pregatirea ei ai nevoie de 500 ml de lapte peste care se adauga un pumn de flori de violete, se acopera si se lasa la infuzat pentru 15 minute. Se strecoara si aplica pe ten cu ajutorul uni tampon.

4. Uleiul de toporasi
Este util in caz de neurodermita. Ca sa-l obtii pui 1 lingura de flori si frunze de toporasi in 500 ml ulei de masline, lasi la soare timp de 10 zile si apoi strecori si depozitezi in sticlute.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img