sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Tratamentul cu propolis pentru ulcer gastro-duodenal

Distribuie:

Publicat:

Propolisul are o compozitie complexa, fiind foarte mult studiat in apiterapie (tratamente cu produse apicole) datorita proprietatilor sale benefice, dintre care cele mai importante ar fi: proprietatile cicatrizante, antivirale, antifungice si antibacteriene (bactericide si bacteriostatice), antioxidante, biostimulatoare.

Ulcerul este o boala ce trebuie supravegheata cu atentie si ca utilizarea exagerata a antiacidelor poate sa mascheze evolutia unui ulcer spre neoplazii sau a unui cancer ulcerat. Ca atare, este bine sa apelati la o metoda verificata pentru a va trata, efectiv, de ulcer. Una dintre ele este cea propusa de apiterapie, cu tinctura de propolis.

Mod de administrare: se iau doze de 2-3 ml de tinctura de propolis, de doua ori pe zi, neaparat amestecata cu miere, inainte de mese, cu cel putin 15 minute. Uneori se pot resimti dureri la inceputul tratamentului. Ele trebuie suportate, nu vor persista prea mult.

In functie de dimensiunile ulcerului, cura poate dura 1-3 luni. De mare ajutor poate sa fie asocierea cu un macerat la rece de obligeana. A nu se uita: o buna si corecta alimentatie este esentiala. Se vor evita bauturile acidulate, alimentele acide ori picante, consumul de cafea si tigari.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img