joi, 18 aprilie, 2024

Tratarea acneei cu aspirina: o metoda buna sau nu?

Distribuie:

Publicat:

Multe persoane aleg tratarea acneei cu aspirină, însă câte dintre ele știu pericolele la care se expun? Iată de ce să nu recurgi la această metodă.

 

Multe persoane au căutat de-a lungul timpului remedii prin care pot scăpa de problemele cu acneea și, deseori auzim ca recomandare măștile cu aspirină. Dar cât sunt de bune pentru piele și cum acționează?

Personal, în urmă cu câțiva ani, în perioada în care încercam să scap de acnee, în timpul sesiunilor de tratament cosmetologic, mi s-a recomandat ca acasă să folosesc o mască cu aspirină. Aceasta puteam să o obțin după ce pisam 1-2 pastile și le amestecam cu apă. Mi se cerea să aplic masca pe toată suprafața feței, nu doar pe zonele cu probleme. Mai apoi, urma să o țin timp de cel puțin 20 de minute sau chiar să dorm cu ea peste noapte dacă nu simțeam niciun disconfort la nivelul pielii. Bineînțeles, nu o țineam mai mult de 20 de minute. Nu pentru că simțeam ceva în neregulă, ci pentru că îmi era teamă ca pielea mea să nu fie agresată. De asemenea, nu pot spune că am observat schimbări vizibile. Așadar, tratarea acneei cu aspirină nu este o alegere de succes.

Tratarea acneei cu aspirină

În primul rând, aspirina este folosită ca analgezic pentru combaterea durerilor. De-a lungul timpului s-a folosit pentru tratarea mai multor afecțiuni inflamatorii, inclusiv cele dermatologice. Aspirina conține acid acetilsalicilic, un derivat sintetic al acidului salicilic, popular în tratamentul pentru acnee. Aceasta este creată de o reacție chimică între acidul salicilic și acidul acetic. Este foarte important de reținut că acidul acetilsalicilic sau aspirina nu este același lucru cu acidul salicilic și vice versa. În timp ce acidul acetilsalicilic poate reduce inflamația, acesta nu ar trebui folosit pe față, mai ales zilnic.

Principalul motiv este pentru că acidul acetilsalicilic este mult prea dur pentru piele și poate irita sau chiar duce la apariția roșeții. De asemenea, chiar și măștile pot irita pielea și o pot face mai sensibilă. În plus, nu există dovezi științifice care să susțină acest remediu homemade devenit extrem de popular pentru tratarea acneei. Atunci când porii se blochează din cauza acumulării de celule moarte, bacterii și sebum, apar ca rezultat inflamațiile și acneea. Aspirina nu tratează acneea, ci doar răspunsul inflamator. Mai exact, nu previne apariția viitoarelor erupții.

Acneea: metode de tratament, acasă

Din fericire, există metode mai sigure de a trata acneea acasă și nu prin tratarea acneei cu aspirină. Înainte de toate trebuie să porți o discuție cu medicul tău dermatolog, care te va îndruma către cele mai bune alegeri. Este foarte important să știi ce tip de acnee ai și care este cauza din spatele apariției ei. Punctele albe și punctele negre, de exemplu, pot fi tratate cu retinoizi sau peroxid de benzoil, acid azelaic sau acid salicilic.

sursa: csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img