vineri, 29 martie, 2024

Trateaza zeci de BOLI cu planta care costa doar 1 leu! Tine ANEMIA departe,inhiba CANCERUL si alunga DURERILE

Distribuie:

Publicat:

Extrem de ieftina si sanatoasa, aceasta planta este folosita inca din cele mai vechi timpuri pentru aromatizarea si decorarea preparatelor. Multi o folosesc doar pentru decor, fara a sti ca este o bomba de sanatate, care ajuta la traterea a zeci de boli: inhiba cancerul, alunga durerile, tine anemia la distanta si previne imbatranirea.

Deseori, patrunjelul este subapreciat, deşi are importante calitati nutritive şi paleative. Majoritatea oamenilor nu cunosc beneficiile sale şi il folosesc deseori pentru a decora diverse tipuri de mancaruri. Patrunjelul contine mai multa vitamina C decat lamaia, portocala sau varza, la care se adauga vitaminele A, B1,B2, B3, B5, B6, B9, K şi E. De asemenea, este o sursa importanta de glucide, proteine, minerale (potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, sodiu), ulei volatil, lipide şi flavonoizi.

Tratamente interne

– Fumat – mai multe componente ale uleiului volatil din frunzele de patrunjel protejeaza organismul impotriva actiunii nocive a gudroanelor din fumul de tigara, prevenind diferite afectiuni ale aparatului respirator, de la bronsita cronica, la cancerul pulmonar. Sunt recomandate curele cu suc de patrunjel, din care se administreaza cate 50 ml pe zi, vreme de 4 saptamani.

– Ateroscleroza – nu mai putin de patru substante continute de catre frunzele de patrunjel previn oxidarea colesterolului negativ (LDL) si depunerea sa pe artere. Persoanele cu varsta de peste 35 de ani, dar si cele care consuma frecvent carne, grasimi hidrogenate, prajeli ar trebui sa consume de macar 3 ori pe saptamana salata de patrunjel, pentru a beneficia de efectele sale benefice asupra vaselor de sange.

– Hipertensiune – consumul de patrunjel proaspat, adaugat la hrana de zi cu zi, ajuta la tinerea sub control a tensiunii arteriale, avand efecte diuretice, usor vasodilatatoare, si actionand la nivelul sistemului nervos central cu efect calmant. Astfel, 30 de grame de frunze de patrunjel consumate zilnic ajuta la mentinerea elasticitatii si a rezistentei peretilor vaselor de sange, prevenind, de asemenea, si accidentele vasculare, dar si formarea echimozelor produse de fragilizarea vaselor capilare.

– Litiaza biliara – se bea de trei ori pe zi, inainte de masa cu 1-2 ore, cate un sfert de pahar de suc de patrunjel (radacina si frunze), diluat cu trei sferturi de pahar de suc de morcovi. Conform Comisiei E, organismul guvernamental german de control al eficientei plantelor medicinale, consumul de patrunjel previne formarea calculilor biliari, acest produs natural fiind aprobat pentru prevenirea si combaterea acestei afectiuni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img