News Flash:

Trei agenti de politie rutiera de la IPJ Bacau, retinuti pentru luare de mita

26 Aprilie 2014
2094 Vizualizari | 0 Comentarii
Trei agenti de politie rutiera din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Bacau au fost retinuti pentru luare de mita, vineri, in urma unor actiuni de flagrant organizate de Directia Generala Anticoruptie (DGA) din MAI.

 Potrivit DGA, in baza activitatilor desfasurate de ofiterii Serviciului Judetean Anticoruptie (SJA) Bacau, in 2013, s-a solicitat efectuarea unei testari a integritatii lucratorilor de politie din zona Onesti, de catre Serviciul Operatii al DGA. Astfel, ofiterii Serviciului Operatii au organizat, in august 2013, o activitate de testare a integritatii, al carei rezultat a fost negativ pentru agentii de politie C. R. I. si C. C., ambii din cadrul IPJ Bacau, Serviciul Rutier - Biroul Drumuri Nationale si Europene. In cauza a fost insa sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau, fiind inregistrat dosar penal, iar pe baza ordonantei s-a dispus introducerea in cauza a unui investigator sub acoperire.

Vineri, cei doi agenti, dar si colegul lor M. B., au fost prinsi in flagrant, in urma unor actiuni realizate de lucratori din cadrul Directiei Generale Anticoruptie (DGA) - Serviciile Judetene Anticoruptie Bacau, Neamt si Vrancea, sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau si cu participarea Serviciului Operatii din cadrul DGA si sprijinul Departamentului de Informatii si Protectie Interna si al Gruparii de Jandarmi Mobile Bacau.

Astfel, in urma unei perchezitii facute in comuna Stefan cel Mare din judetul Bacau, asupra echipajului de politie rutiera format din M. B. si C. R. I. au fost gasiti 300 de lei, ceruti si primiti mita pentru a nu aplica o sanctiune contraventionala, sustine DGA.

La agentul de politie C. C., perchezitionat in comuna Oituz din acelasi judet, s-au gasit 400 de lei, ceruti si primiti, de asemenea, drept mita.

Cei trei politisti au fost retinuti, urmand sa fie formulata propunerea de arestare preventiva.

ipj bacau
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1107 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029705 (s)