sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Trei autoturisme cautate in Cehia, depistate la controlul de frontiera din Albita – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au depistat la controlul de frontiera si indisponibilizat, pentru continuarea cercetarilor, trei autoturisme marca Skoda Superb, care nu aveau dreptul de a parasi teritoriul U.E, fara acordul proprietarului de drept.  

In ziua de 29 septembrie, in jurul orei 12.30, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita – s-au prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a iesi din tara, trei cetateni ucraineni, cu varste cuprinse intre 32 si 44 de ani, care conduceau trei autoturisme marca Skoda Superb, inmatriculate in Cehia.

Existand suspiciuni cu privire la situatia juridica a autoturismelor in cauza,  politistii de frontiera au efectuat verificari suplimentare prin intermediul structurii de specialitate din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Vaslui. Astfel, au constatat ca autoturismele respective figureaza in proprietatea unei firme de inchirieri auto din Cehia si ca acestea nu pot parasi teritoriul U.E, fara acordul proprietarului de drept.

Cu privire la aspectele constatate, cei trei barbati au declarat ca au inchiriat  autoturismele in cauza de la o firma de inchirieri auto din Cehia si intentionau sa ajunga in R. Moldova pentru o prezentare de produse si pentru a incheia noi contracte de colaborare. Acestia au mai adaugat ca intentionau sa se intoarca in Cehia si ca nu aveau cunostinta despre faptul ca nu aveau voie sa paraseasca spatiul comunitar fara acordul proprietarului.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari in cele trei cazuri pentru savarsirea infractiunii de furt, iar autoturismele, in valoare totala de 360.000 de lei, au fost indisponibilizate in vederea continuarii cercetarilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img