marți, 23 aprilie, 2024

Trei practici zilnice pentru o viata fericita, recomandate de peste 150 de psihologi

Distribuie:

Publicat:

Peste 150 de psihologi si-au exprimat parerea cu privire la metodele care i-ar putea ajuta pe oameni sa aiba o viata mai fericita. Dupa numeroase consultari, acestia au stabilit care sunt cele mai importante trei practici zilnice.

Nu exista o scurtatura spre o viata perfecta, dar exista lucruri simple pe care le putem face pentru a ne ajuta sa obtinem fericirea. „Avem optiunea de a face propriile alegeri in ceea ce priveste viata, obiceiurile si gandurile noastre, pentru a determina ce tip de oameni vrem sa fim“, spune Eric Zimmer de la Business Insider. Zimmer a consultat peste 150 de psihologi si specialisti in mindfulness pe tema depasirea fricii si a incurajarii fericirii. El a descoperit ca fericirea este mai mult decat o gandire pozitiva. Este nevoie de mult efort constant pentru a trai o viata fericita.

Iata 3 practici simple pentru a trai o viata fericita:

Mediteaza

Chiar daca veti face acest lucru pentru doar doua sau trei minute pe zi, practicarea zilnica a meditatiei va ajuta sa fiti mai prezenti, concentrati si empatici, sustine Zimmer. Meditatia va poate ajuta sa intelegeti cum functioneaza mintea dvs. si sa evitati autopilotul mental. „Fericirea se bazeaza pe puterea de a fi constient. Este important sa incepeti antrenamentul“, a adaugat acesta. Daca sunteti incepator, incercati sa stati intr-un spatiu linistit timp de cateva minute, la aceeasi ora in fiecare zi. Fiti atenti ce se intampla in acel moment, concentrandu-va asupra respiratiei. Cand va invadeaza gandurile, respirati in mod constient. Meditatia nu este singura modalitate de fi prezenti. Zimmer a spus ca puteti incerca si alte activitati, cum ar fi alergatul sau chiar curatenia.

Setati alarma telefonului pentru a va avertiza ca pierdeti timpul

„Avem obiceiul de a ne pierde timpul pe telefoane, ceea ce nu este intotdeauna un lucru rau, dar ar trebui sa cautati un continut care sa dezvolte cunostintele. Cu cat suntem mai constienti cu privire la modul in care ne petrecem timpul, cu atat mai mult ne vom bucura de viata“, explica Zimmer.  Daca doriti sa utilizati Facebook timp de numai 10 minute, setati o alarma. Cand se activeaza, deconectati-va imediat.

Puneti-va aceste trei intrebari: Unde sunt? Ce fac? Ceea ce fac este important pentru mine?

Apelati la metoda „Alfabetul“ pentru a alunga gandurile negative

Daca observati ca aveti multe ganduri negative, Zimmer recomanda metoda „alfabetul“. Incepeti cu A, numiti un cuvant care incepe cu aceasta litera, apoi treceti la B, si tot asa… „Iti relaxeaza creierul si poate fi o metoda mai eficienta decat gandirea pozitiva“, a continuat Zimmer.

sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img