miercuri, 24 aprilie, 2024

Trei zile de doiliu in Irak dupa un atac jihadist soldat cu 10 victime

Distribuie:

Publicat:

Provincia Salah ad-Din din nordul Irakului a declarat duminică trei zile de doliu după cele zece victime ale unui atac jihadist comis sâmbătă seara, informează AFP, potrivit AGERPRES.

Şase militari şi patru civili şi-au pierdut viaţa într-o ambuscadă organizată de islamişti la circa 200 de kilometri la nord de Bagdad, au anunţat surse din poliţie. O bombă amplasată la marginea şoselei a explodat la trecerea unui automobil, iar jihadiştii au deschis ulterior focul asupra poliţiştilor şi membrilor unei forţe paramilitare care au intervenit la locul atentatului.

 

După aproape trei ani fără atacuri de mare amploare în Irak, în urmă cu câteva zile un atac cu grenade asupra unui post militar de la intrarea în capitală s-a soldat cu 11 morţi. Atentatul de sâmbătă este o nouă ilustrare a incapacităţii forţelor statului irakian de a elimina celulele extremiste clandestine , la trei ani după anunţul victoriei asupra Statului Islamic, apreciază AFP.

SUA urmează să retragă în curând încă 500 de militari din Irak, unde vor rămâne astfel doar circa 2500 de soldaţi americani. Majoritatea trupelor celorlalte state membre ale coaliţiei împotriva Statului Islamic au plecat din ţară la începutul epidemiei de coronavirus.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img