News Flash:

Tribunalul Gorj a respins cererea Complexului Energetic Oltenia de suspendare a grevei minerilor

16 Ianuarie 2019
429 Vizualizari | 0 Comentarii
media 153236622066816400

Reprezentanții Complexului Energetic Oltenia au cerut judecătorilor să oprească protestul minerilor, care cer majorări salariale, prin ordonanță președințială. Instanța a respins, marți, acțiunea, dar hotărârea nu e definitivă, potrivit mediafax.

Complexul Energetic Oltenia a solicitat, marți, suspendarea grevei declanșate, vineri, la mai multe cariere din cadrul companiei.

"Respinge cererea de ordonanţă preşedinţială, ulterior modificată. Cu apel în termen de cinci zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Gorj", a stabilit Secţia Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale, din cadrul Tribunalului Gorj.

Zeci de angajați de la carierele Jilț Nord, Jilț Sud și Roșiuța au calitatea de "pârât", în acest dosar.

"Tribunalul nu oprește greva minerilor! Tribunalul Gorj a respins marți cererea Complexului Energetic Oltenia, privind suspendarea grevei minerilor. (...) Miercuri va mai fi un proces pe rol, prin care CE Oltenia cere ca greva să fie declarată ilegală. Inițial termenul a fost pentru joi, dar la cererea companiei energetice a fost mutat mai devreme cu o zi. În aceste procese, CE Oltenia a dat în judecată câteva zeci de salariați, aleși nu se știe pe ce criterii, câtă vreme sunt circa opt mii de mineri în grevă", au precizat reprezentanții Sindicatului Mine Energie, pe pagina de Facebook.

La ora transmiterii acestei știri, cinci angajați ai CEO se află în grevă foamei, iar mii de salariați de la cele zece cariere refuză să intre la lucru. Administrația se află la negocieri cu sindicatele.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1232 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011951 (s)