News Flash:

Tribunalul Vaslui:Munca multa, personal putin

9 Noiembrie 2015
2546 Vizualizari | 1 Comentarii
Personalul angajat la Tribunalul Vaslui se confrunta cu un volum mare de munca in ultima perioada. Reprezentantii institutiei vasluiene afirma ca volumul mare de munca duce la trenarea dosarelor, intarzierile fiind cauzate de numarul mic de judecatori si volumul mare de munca. “Lipsa de personal duce la majorarea volumului de activitate. Fiecare judecator are in jur de 35 - 40 de cazuri pe zi, ceea ce este infernal", declara reprezentantii Tribunalul Vaslui.

 Numarul mare de vasluieni care isi cauta dreptatea in instanta este dat de situatia economica precara, magistratii vasluieni sustinand ca nivelul scazut de saracie duce la o crestere a infractionalitatii. Totodata, criza a afectat zeci de agenti economici care au fost dati in judecata de creditori sau de angajatii care au ramas fara locurile de munca.

Sunt anumite cauze, cu precadere cele de faliment, in care totul difera in functie de cum a inteles administratorul sa-si rezolve problemele. O factura neachitata catre un beneficiar il poate aduce in instanta. Sunt multe cauze pe rol cauzate de reducerile salariale. De asemenea, pe rolul instantei vasluiene sunt multe dosare privind institutionalizarea minorilor. Anual, la Tribunalul Vaslui sunt pe rol aproximativ 8.000 de dosare noi, la care se aduga alte cateva mii de dosare restante.

tribunalul vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0883 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032257 (s)