sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Tribunalul Vaslui, sentinta fara precedent in dosarul de omor de la Draxeni

Distribuie:

Publicat:

Judecatorii Tribunalului Vaslui s-au intrecut pe ei, miercuri, 5 aprilie, cand au dat sentinta in cel mai greu dosar de omor, petrecut in localitatea vasluiana Draxeni.
Costache si Maria Onuta, oameni trecuti de  65 de ani, au fost ucisi in cel mai crud mod de Ionut Feraru, un tanar de 28 de ani, a carui parinti erau vecini cu victimele,  doar pentru ca nu ii suporta si despre care spunea ca “ii purtau de grija”. 
Totul a pornit de la un scandal in seara de 13 septembrie, cand tanarul, aflat intr-o stare avansata de ebrietate, si-a pus pata pe vecinii cu care a fost vesnic in conflict si a incercat sa intre in curtea lor prin orice metoda. In prima faza nu a reusit, ba mai mult tatal sau a sunat la Serviciul Unic de Urgenta 112,  unde a aclamat faptul ca acesta face scandal si nu poate sa-l linisteasca.
O clipa de neatentie a fost deajuns ca tanarul sa intre in locuinta sotilor Onuta si sa-i ucida. I-a lovit cu furca, cu sapa si coasa pana cand acestia si-au dat ultima suflare.
S-a intors la casa parintilor sai ca si cand nimic nu s-a intamplat, timp in care a ajuns si echipajul de politie chemat de tatal sau.
Acestia aveau doar sa-l amendeze pe Ionut Feraru, pentru tulburarea linistii publice si sa-i puna totodata in vedere sa termine cu scandalurile, fara ca nimeni sa nu suspecteze nimic.
Trupurile neinsufletite ale batranilor au fost descoperite a doua zi de vecini, iar Ionut Feraru avea sa-si recunoasca in detaliu vina. 
Desi avea antecedente penale si inca era cercetat de politie, Ionut Feraru, fara nicio remuscare, i-a redus la tacere pe cei pe care ii ura de moarte si cu care era in conflict de ani buni. 
Pentru asta, judecatorii i-au stabilit sentinta maxima in cazul savarsirii infractiunii de omor deosebit de grav : 25 de ani de inchisoare. Pe langa asta, a mai primit alti 3 ani pentru violare de domiciliu, daune morale in suma de 20.000 de euro si daune materiale, de 9.100 de lei.
Nici anii de inchisoare pe care Ionut trebuie sa ii savarseasca si nici despagubirile nu ii vor aduce inapoi pe sotii Onuta, parintii a trei copii care ii plang.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img