News Flash:

Trif: Comercializarea voucherelor de vacanţă este ilegală; amenzile ajung la 27.000 lei

9 Mai 2018
1153 Vizualizari | 0 Comentarii
cine este bogdan trif propunerea pentru ministerul turismului 505280

Circa 1,2 milioane de oameni vor primi în cel mai scurt timp voucherele de vacanţă, însă comercializarea acestora este ilegală, iar amenzile pot ajunge la 27.000 lei, a declarat, miercuri, Bogdan Trif, ministrul Turismului, într-o conferinţă de specialitate.

"Voucherele de vacanţă au fost achiziţionate şi în cel mai scurt timp vor fi distribuite tuturor celor aproape 1,2 milioane de oameni care au dreptul la ele. Impozitarea voucherelor se va face cu 10%. Atrag atenţia că este ilegală comercializarea lor către alte persoane. Atât cei care le vând, cât şi operatorii din turism care le primesc sunt pasibili cu amenzi de până la 27.000 de lei", a spus Bogdan Trif.

Valoarea unui voucher de vacanţă este de 1.450 de lei.

Ministrul Turismului a apreciat că, fiind o piaţă liberă, operatorii din turism pot opta să lucreze cu toţi cei trei emitenţi de vouchere sau numai cu unul singur.

Bogdan Trif a precizat că în acest moment în minister se lucrează deja la reînfiinţarea oficiilor externe de turism, ca măsură a dezvoltării industriei. Acest fapt a venit în urma consultărilor cu reprezentanţii industriei de turism.

"Distribuirea voucherelor este o măsură timidă de a sprijini mediul de afaceri de turism. Ministrul Trif este un om care chiar vrea sa facă ceva pentru industria ospitalităţii care poate genera bunăstare pentru toată lumea", a arătat, la rândul său, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Nicolae Demetriade.

Ministrul Turismului a anunţat că a trimis la Ministerul Dezvoltării propunerea de lege privind descentralizarea activităţii ministerului şi trecerea unor activităţi în subordinea unor consilii judeţene.

Pentru 2018, Bogdan Trif estimează o creştere a numărului de turişti pe litoral, locul în care îşi va petrece şi oficialul o parte din vacanţa de vară. "În fiecare an, îmi petrec o parte din concediu pe litoral şi în Delta Dunării", a precizat Trif. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 34 queries | Mysql time :0.042906 (s)