miercuri, 27 martie, 2024

Trucuri ciudate, dar eficiente pentru cresterea parului

Distribuie:

Publicat:

Exista o multime de metode, cum ar fi suplimentele sau consumul mai mare de apa, care pot ajuta, in timp, la cresterea parului, insa, adevarul este ca ne dorim sa descoperim acele trucuri-minune care ne fac parul sa creasca peste noapte. Iata 8 dintre cele mai ciudate obiceiuri care ajuta la cresterea parului.

Metoda inversiunii

Multi cred ca acesta metoda, care este, de fapt, un mod foarte sofisticat de a spune „stai cu capul in jos”, ajuta la cresterea parului. Se crede ca pozitionarea in acest fel, de cateva ori pe zi, stimuleaza circulatia sangelui, care ajuta foliculii pilosi sa creasca la potentialul lor maxim.

Rade-ti parul din marginile podoabei capilare

Rade-ti puful din marginile capului. Multi beauty-vloggeri considera ca aceasta metoda, desi ocupa destul de mult timp, in final, este eficienta. Acest obicei va crea un mediu mai sanatos unde parul se poate regenera, devenind mai lung si mai puternic ca niciodata.

Placenta

De aseemnea, se crede ca placenta, acel organ care conecteaza bebelusul de mama lui, poate spori cresterea parului. Si daca nu ai idee cum poti intra in posesia ei, mai nou, brandurile de beauty au conceput produse in care au infuzat placenta, pentru ca tu sa o poti utiliza mai usor.

Poarta o casca pentru dus atunci cand dormi

Daca ai facut vreodata un tratament pentru par la salon, inseamna ca deja cunosti beneficiile pe care le are caldura asupra firelor de par proaspat spalate. Daca nu ai timp sa mergi la coafor sau pur si simplu nu iti doresti sa iti cheltuiesti banii pe tratamente costisitoare, bloggerii de beauty recomanda sa dormi cu o casca de dus pe cap. Astfel, caldura va fi mentinuta in interior, patrunzand in profunzime in firul de par, lasandu-l mai matasos si ajutandu-l sa creasca mai repede.

Piperul rosu

Piperul rosu se foloseste, de obicei, in bucatarie, dar se crede ca daca amesteci piperul, in forma sa pura, cu ulei de masline, efectul lui va fi mult mai eficient. Se spune ca senzatia usoara de mancarime pe care o simti atunci cand aplici amestecul stimuleaza circulatia sangelui si ajuta la cresterea mai rapida a parului. Dar, daca ai scalpul foarte sensibil, atunci, probabil aceasta metoda nu este cea mai buna optiune pentru tine.

Maseaza-ti scalpul

Nu este nevoie sa folosesti niciun tip de produs. Pur si simplu maseaza scalpul folosindu-ti buricele degetelor, cu miscari circulare. Bloggerii de beauty sustin ca, daca faci asta de cateva ori pe zi, parul tau se va regenera mai rapid.

Bicarbonatul de sodiu in loc de sampon ajuta la cresterea parului

In afara de faptul ca indeparteza cu succes acumularea de produs, se spune ca proprietatile antibacteriene ale bicarbonatului sunt atat de puternice, incat curata in profunzime firul de par, stimuland cresterea sanatoasa a acestuia. Nu uita ca unul dintre efectele negative ale bicarbonatului este caderea parului, asa ca, indiferent daca ai scalpul sensibil sau nu, consulta un medic dermatolog inainte de a incepe sa il folosesti in acest mod.

sursa: elle.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img