joi, 28 martie, 2024

Trucuri in bucatarie: cum ascuti cutitul cu ajutorul unei farfurii si de ce se tine usturoiul in sare grunjoasa

Distribuie:

Publicat:

Suntem obisnuiti sa cautam pe internet trucuri utile pentru activitatile in bucatarie, dar uitam ca cele mai bune sfaturi vin chiar de la bunicii nostri. BrightSide.me a facut un top al celor mai utile metode prin care putem curata bucatarie, sfaturi primite de la persoane in vârsta.

Folosirea sarii pentru curatarea aragazului. Este mult mai usor sa curatati aragazul daca puneti un strat subtire de sare peste zonele cu grasime, imediat dupa ce ati gatit. Când aragazul se raceste, tot ce trebuie sa faceti este sa indepartati sarea cu o laveta umeda.

Ascutirea cutitelor cu ajutorul unei farfurii. Daca nu aveti la indemâna un instrument special pentru ascutit cutitul, frecati-l de rama inferioara a unei farfurii. 

Curatarea morcovilor fara unelte speciale. Daca nu aveti la indemâna unelte speciale pentru curatarea morcovilor, ii oputeti pune la inmuiat iar apoi indepartati stratul exterior cu un burete metallic. 

Pesmet din pâine congelata. Cea mai usoara modalitate de a obtine pesmet este sa inghetati o bucata de pâine, iar apoi sa o treceti prin razatoare. 

Usturoi in sare grunjoasa. Usturoiul nu se usuca si isi pastreaza gustul daca il tineti intr-un recipient acoperit cu sare grunjoasa. 

Frunze de dafin impotriva insectelor. Fie ca le adaugati in borcanul de zahar, cutia de pâine sau ghiveciul de flori, frunzele de dafin pun pe fuga furnicile, musculitele si alte insecte. sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img