vineri, 19 aprilie, 2024

Trucuri in bucatarie: cum sa toci ceapa fara sa lacrimezi si cum elimini excesul de grasime din mancare

Distribuie:

Publicat:

Pentru indepartarea rapida a semintelor din legume, decojirea usoara a citricelor sau tocatul cepei fara lacrimi, exista cateva trucuri care va vor face munca mai usoara. BrightSide a realizat o lista cu trucuri pe care le puteti aplica in bucatarie. Fie ca vreti sa tocati ceapa fara a lacrima sau sa eliminati excesul de grasime din mancare, sfaturile va vor fi cu siguranta de folos.

Indepartarea semintelor din legume

Pentru a indeparta rapid semintele de dovleci sau dovlecei, utilizati o lingura de inghetata. Marginea sa ascutita elimina semintele cu usurinta.

Eliminarea excesului de grasimi din alimentele gatite

Daca preaparatul pe care l-ati gatit se dovedeste a fi neasteptat de bogat in grasime, puteti sa o eliminati cu usurinta folosind cateva cuburi de gheata si un prosop de hartie. infasurati gheata in prosop si treceti-o peste grasime. Gheata va actiona ca un magnet, atragand si solidificand stratul de unsoare.

Utilizati folia de plastic ca un bucatar preofesionist

Daca intampinati dificultati la folosirea foliei de plastic, inseamna ca nu o pastrati la frigider. tinuta la rece, folia se comporta mai bine, fiind mult mai usor de manevrat.

Decojirea citricelor

Decojeste citricile mult mai repede punandu-le 20 de secunde in cuptorul cu microunde. Coaja se va inmuia, facand mult mai usoara aceasta operatiune.

Indepartarea cojilor de ou

Atunci cand fierbeti ouale, adaugati sifon sau otet in apa. Acest lucru va face mult mai usoara indepartarea cojilor.

Tocatul cepei fara lacrimi

Congelatorul va poate fi de mare ajutor in aceasta privinta. Puneti ceapa la rece timp de 30 minute inainte de a o taia. Faceti acest lucru numai daca intentionati sa gatiti ceapa, nu si in cazul salatelor.

Hartie de copt in locul formelor de briose

Daca nu aveti forme speciale pentru briose, utilizati hartie de copt. Aceasta metoda are avantajul de a produce forme originale, care arata mult mai interesant.

sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img