vineri, 26 aprilie, 2024

Trucuri pentru a adormi repede

Distribuie:

Publicat:

De acum nu va trebui sa mai visezi ca vei avea parte de un somn bun pe timpul noptii – chiar poti obtine un somn de calitate si te poti trezi mai odihnita. Daca ai avut dificultati pana acum (sa adormi, sa stai adormita sau sa adormi din nou dupa ce te-ai trezit brusc), atunci stii ce inseamna anxietatea si ingrijorarea care vin la pachet cu o noapte "alba". Ei bine, acum poti folosi aceste strategii inteligente pentru a te asigura ca dormi cum trebuie si ca adormi inca de cum ai pus capul pe perna. Primul lucru pe care trebuie sa il faci: stinge luminile cu o ora inainte de ora de culcare, spun specialistii in probleme legate de somn. Daca scazi intensitatea luminilor din casa si daca tragi draperiile la dormitor, aceste lucruri iti ajuta corpul sa produca mai multa melatonina, ceea ce induce somnolenta.

Gustari de seara: banana (magneziul si potasiul iti relaxeaza muschii); suc de cirese (bautura bogata in melatonina, care te ajuta sa te pregatesti de somn); paine prajita cu unt de arahide (usor de digerat, carbohidrati simpli, o gustare bogata in proteine care nu te vor tine treaza). Lista de cumparaturi – accesorii utile: masca pentru ochi; pijamale confortabile si racoroase, din bumbac sau matase, care sa fie cat mai lejere in zona taliei.

Nu numara inainte sa adormi. In cadrul unui studiu, insomniacilor li s-a cerut sa isi imagineze o scena draguta (cum ar fi o viitoare vacanta) si au adormit mai repede decat persoanele carora li s-a cerut sa numere ceva – de pilda, oi. Vestea buna: imaginile pozitive, detaliate, pot ocupa suficient din spatiul tau cognitiv pentru a te distrage de la alte ganduri care te tin treaza. Mentine camera racoroasa: temperatura ideala pentru a dormi este intre 18,33 grade Celsius si 21, 11 grade Celsius.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img