vineri, 29 martie, 2024

Trucuri pentru pastrarea pielii bronzate

Distribuie:

Publicat:

In sfarsit, dupa ore intregi de expunere la soare, esti multumita de nuanta aramie a pielii tale si ai vrea sa stii ce poti face pentru a pastra cat mai mult bronzul. Iata cateva trucuri care te ajuta sa mentii pielea bronzata cat mai mult timp:

Fa dusuri cu apa calduta.
Apa foarte fierbinte iti poate deshidrata pielea, iar asta contribuie la descojirea ei si, implicit, la pierderea mai rapida a bronzului. Incearca sa te speli cu apa calduta si sa folosesti un balsam de dus hidratant. Evita lufa si buretii abrazivi.

Foloseste lotiuni si creme intens hidratante

Pentru ca bronzul tau sa ramana uniform si sa reziste mai mult, cel mai important lucru pe care îl poti face este sa pastrezi pielea tot timpul hidratata. Opteaza pentru lotiuni sau creme de corp si de fata puternic hidratante, cu unturi si uleiuri esentiale, care hranesc si hidrateaza pielea în profunzime.

Aplica produsele chiar de doua ori pe zi, dimineata si seara, pentru a evita orice tentativa de uscare a pielii care ar putea duce la cojirea bronzului. Evita lotiunile de corp care sunt facute pe baza de fructe acide, acid salicilic sau acid glycolic, care, la fel ca si epilatul cu ceara, intrucat contribuie la îndepartarea mai rapida a bronzului.

Consuma alimente care prelungesc bronzul
Potrivit specialistilor, exista alimente care ajuta la “conservarea” bronzului pe o perioada mai lunga de timp. Pentru a produce melanina de care pielea are nevoie pentru bronzare, celulele pielii au nevoie de o substanta numita tirozina. Curcanul, albusul de ou, somonul, soia, migdalele, branza cottage si avocado sunt unele dintre alimentele cu cea mai crescuta concentratie de tirozina. Consumul lor stimuleaza productia de melanina si pastrarea unui bronz perfect pe termen mai lung.

De asemenea, te ajuta si betacarotenul. Studiile arata ca o dieta bogata in betacaroten (pigmentul care da culoarea portocalie fructelor si legumelor) te poate ajuta sa-ti mentii bronzul, de la interior la exterior. Cele mai bune surse de betacaroten sunt: cartofi dulci, caise, mango, morcovi.

Ia in considerare si alimentele bogate in vitamina E: broccoli, mere, pere, alune, seminte de floarea soarelui – iti mentin pielea luminoasa si sanatoasa.

Bea apa
Efectul de cojire a pielii dupa bronz apare atunci cand pielea este foarte uscata. Pentru pastrarea intacta a bronzului chiar si în sezonul rece, este recomandat sa completezi rutina de aplicare a cremei hidratante pe corp cu un consum generos de apa, care hraneste celulele pielii din interior.

Evita epilatul cu ceara sau benzile depilatoare
Nu este un mit! Epilatul cu ceara sau benzi depilatoare, care presupune smulgerea agresiva a parului nedorit de pe corp poate duce la îndepartarea primului strat al bronzului si la accentuarea decojirii pielii.

Foloseste autobronzant
Poti aplica autobronzant pe piele daca vrei sa-i redai culoarea intensa si aramie. Citeste cu atentie instructiunile de pe autobronzantul ales si urmeaza pasii indicati. Cel mai bine este sa incepi aplicarea autobronzantului cu o cantitate mica si sa adaugi pe parcurs pana acoperi in totalitate zona dorita. Lasa autobronzantul sa se usuce si reaplica-l dupa perioada specificata in instructiuni. In general, autobronzantul dureaza cam patru-cinci zile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img