sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Trucuri sa introduci semintele de canepa in alimentatie

Distribuie:

Publicat:

Semintele de canepa ar trebui sa-si gaseasca loc in bucataria ta, mai ales daca esti vegetariana! Motivul? Sunt o sursa ideala de proteina completa pentru cei care nu consuma carne. Asta inseamna ca micutele seminte de canepa contin o proteina la fel de buna ca si cea existenta in pui, peste sau vita. Altfel spus, daca adaugi 3 linguri de seminte de canepa la salate sau smoothie-uri pe zi, vei aduce in meniu un aport de 10 grame de proteine super-calitative. Iar asta nu este totul: semintele de canepa abunda si de acizi esentiali omega 3 (acestia se regasesc, cu precadere, in peste: ton, macrou, somon, sardine, hering).

Semintele de canepa au un gust placut si pot fi consumate usor. Omega 3 sunt foarte buni pentru inima; micsoreaza colesterolul si tensiunea, reduc riscul aparitiei bolilor de inima. Sa nu uitam insa ca semintele de canepa mai sunt bogate si in fibre (cresc satietatea), magneziu, fier, potasiu si un antioxidant foarte puternic: vitamina E. Dincolo de beneficiile nutritionale, semintele de canepa sunt foarte gustoase (au gust asemanator cu semintele de floarea soarelui) si pot fi integrate usor intr-un meniu vegetarian. Iti facem cateva recomandari. 

Salate. Poti presara o lingura-doua de seminte de canepa in orice salata. Pe langa faptul ca ii ofera un aport nutritional, aduce si un plus de savoare. Pont: inlocuieste uleiul obisnuit cu unul de canepa, la salate. Este superior uleiului de masline si celui din seminte de in din punct de vedere nutritional.

Smoothie-uri. Cand vrei sa adaugi si niste proteine la deliciosul tau smoothie, foloseste seminte de canepa. Sunt un inlocuitor vegetal pentru pudrele proteice pe baza de zer.

Iaurt si ovaz. Fie ca iti place sa te rasfeti cu un porridge de ovaz la micul dejun, fie ca obisnuiesti sa mananci un simplu iaurt, completeaza masa si cu cateva seminte de canepa. Porridge-ul va capata un gust de nuca, delicios, iar iaurtul va fi mai usor de savurat!

Lapte vegetal. Renunta sa cumperi lapte vegetal din comert, care contine tot felul de E-uri, si fa-ti propriul tau lapte din seminte de canepa. Mixeaza, intr-un blender, 2-3 linguri de seminte cu 100-200 de ml de apa. Daca ti se pare prea gros, il poti si strecura. Pentru un plus de gust ii poti adauga scortisoara si stevia.

Pesto. Iti poti transforma obisnuitul pesto din busuioc intr-un aliment superfood daca adaugi ii si o lingura de seminte de canepa! Avantaj: il face mai satios. Poti savura pesto-ul cu crackers sau cu paine integrala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img