joi, 25 aprilie, 2024

Trucuri simple care te pot ajuta sa slabesti fara prea mare efort

Distribuie:

Publicat:

Unul dintre cele mai bune trucuri atunci cand vine vorba de silueta ta este sa ai grija la lichidele pe care le consumi. Si aici ne referim bineinteles si la cantitatea de cafea consumata. Limiteaza-te la o simpla ceasca dimineata, eventual fara lapte si zahar. Evita pe cat posibil bauturile acidulate, pe cele de tip frappe si cat de cat alcoolul.

Ceaiul verde accelereaza metabolismul
 

Ceaiul verde consumat cu regularitate te ajuta sa arzi cu 70% mai multe calorii. Si asta datorita antioxidantilor naturali pe care ii contine. Poti sa inlocuiesti cafeaua si orice altceva doresti sa bei cu o cana de ceai verde. Organismul uman asimileaza in mod diferit caloriile lichide de cele solide, astfel ca o bautura calorica te va face sa mai vrei, iar aici ne referim atat la cafea cat si la alcool.

Antreneaza-te cu greutati
 

Incepe cu 2 gantere de 2 kilograme si executa exercitii pentru toate grupele de muschi. In felul acesta iti vei activa metabolismul, vei favoriza o mai buna circulatie sangvina si vei capata rapid formele dorite. Poti incepe cu cateva genuflexiuni sau fandari in timp ce, cu ajutorul ganterelor, ridici si bratele. Iti vei tonifia musculatura si vei intensifa arderile. Treptat, de la zi la zi incearca sa maresti numarul de repetari, apoi vei vedea diferenta.

Uita de sare

Cu cat este mai sarata mancarea ta, cu atat mai mare va fi retentia de apa in organism, iar acest aspect este unul din principalii factori care favorizeaza incetinirea metabolismului.Renunta la obiceiul de a consuma produse de tipul fast food, covrigi sau alte gustari nesanatoase, mezeluri sau alimente procesate. Axeaza-te mai bine pe fructe si legume si nu sari niciodata peste mesele principale.

Odihneste-te suficient
 

Cu cat vei dormi mai putine ore pe noapte, cu atat mai lent va fi metabolismul tau. Apeleaza la alimente usoare seara astfel incat somnul tau sa nu fie afectat si nu uita sa faci cat mai des cu putinta sport. Sportul te va ajuta sa te eliberezi de energiile acumulate peste zi si sa iti oxigenezi organsmul astfel incat sa te odihnesti mai bine. Nu uita de asemenea sa bei cat mai multa apa, ori de cate ori ai ocazia. Nu astepta sa ti se faca sete. Apa ajuta organismul sa acceleereze procesul de ardere al caloriilor si il va hidrata. Efectele minunate ale consumului de apa se vor vedea si la nivelul pielii.

sursa: clicksanatate.ro
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img