vineri, 29 martie, 2024

Trump refuza sa acorde ajutoare suplimentare in Puerto Rico: ‘Oamenii din Puerto Rico sunt minunati, dar politicienii sunt incompetenti si corupti’

Distribuie:

Publicat:

O legislaţie privind asistenţa în caz de dezastre a fost blocată luni în Congresul american în urma unei dezbateri politice privind ajutoarele acordate insulei Puerto Rico, preşedintele Donald Trump şi congresmenii săi republicani împotrivindu-se cererilor insistente ale democraţilor ca Puerto Rico să primească o asistenţă suplimentară după uraganele din 2017, informează agenţiile Reuters şi EFE, potrivit agerpres.ro.

Liderul de la Casa Albă i-a acuzat pe politicienii care conduc această insulă de incompetenţă şi corupţie. ''Oamenii din Puerto Rico sunt minunaţi, dar politicienii sunt incompetenţi şi corupţi. Puerto Rico a primit mai mulţi bani decât Texas şi Florida la un loc, dar guvernul său nu a făcut nimic, acolo este un haos, nimic nu funcţionează'', a scris Trump pe Twitter. Tot ce ştiu să facă autorităţile acestei insule ''este să se vaite şi să ceară bani'', a completat el.

Însă guvernatorul teritoriului Puerto Rico, Ricardo Rosselló, susţine că distrugerile lăsate în urmă de uraganul Maria au secătuit resursele alocate insulei şi este nevoie de fonduri suplimentare pentru lucrările de reconstrucţie. Dar două proiecte de lege în acest scop, primul pentru un ajutor financiar de 13,5 miliarde de dolari şi al doilea pentru 14,2 miliarde de dolari, au fost respinse la vot în Senatul de la Washington, unde republicanii au majoritatea.

Uraganul Maria s-a soldat în Puerto Rico cu 64 de morţi, conform datelor recunoscute iniţial de autorităţi. Dar un studiu al Universităţii George Washington estimează la circa 3.000 numărul deceselor provocate în lunile următoare din cauza efectelor calamităţii, cum ar fi distrugerea infrastructurilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img