vineri, 19 aprilie, 2024

Trup dezminte orice legatura cu atentatul din Christchurch: Media Fake News fac tot ce pot pentru a ma face responsabil de atacul oribil din Noua Zeelanda

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump a denunţat luni criticile "ridicole" care l-au vizat după atacurile criminale asupra a două moschei din Noua Zeelandă, unii aleşi reproşându-i în special tăcerea privind ameninţarea reprezentată de adepţii supremaţiei albilor, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

"Media Fake News fac tot ce pot pentru a mă face responsabil de atacul oribil din Noua Zeelandă. Vor trebui să muncească din greu pentru a demonstra asta. Este atât de ridicol!", a postat Trump pe Twitter.

Donald Trump a condamnat rapid vineri "evenimentele oribile" de la Christchurch, afirmând totuşi puţin mai târziu că această ideologie a superiorităţii albe în lume nu este o ameninţare "răspândită". "Cred că este vorba despre un mic grup de persoane care au mari, mari probleme", a spus el atunci.

Autorul atentatelor, un extremist de dreapta australian de 28 de ani, a revendicat atacurile pe reţelele sociale, într-un text lung plin de afirmaţii rasiste şi teorii ale conspiraţiei. El a făcut şi o referire la Donald Trump, numit "simbol al identităţii albe reînnoite".

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img