News Flash:

Trupa de teatru huseana” Alexandru Giugaru” - locul 3 la Festivalul International" APLAUZE"

14 Aprilie 2015
2611 Vizualizari | 0 Comentarii
Echipa de teatru amator din cadrul Casei de Cultura Alexandru Giugaru din Husi, s-a deplasat in judetul Constanta la Festivalul International de Teatru pentru Elevi” APLAUZE”. Acesta s-a derulat in perioada 6-8 aprilie la Teatru National de Opera si Balet” Oleg Danovski”. Cei 8 artisti huseni din cadrul Colegiului National Cuza Husi au interpretat piesa “Vicleniile lui Scapin” de Moliere” in regia ieseanului Vlad Baba.

Actorii din cadrul echipei husene de teatru amator” Alexandru Giugaru” au reusit sa se situeze pe treapta a treia a podiumului.

“A fost o experienta inedita, frumoasa cu care nu am avut ocazia sa ma intalnesc pana acum. Am invatat multe tehnici si trucuri pe care actorii le folosesc in spectacole si ma simt foarte bucuroasa ca le stiu o mica parte din secrete. In ceea ce priveste spectacolul.. consider ca atat eu cat si colegii mei am dat tot ce am avut mai bun (sunt foarte mandra de ei) si am realizat ceva frumos in ciuda tuturor piedicilor.” A declarant pentru cotidianul BUNA ZIUA VASLUI, Luiza Baghiu, membra a echipei de teatru husene

"Este prima oara cand particip la un festival si mi-a placut foarte tare. Organizatorii au pregatit pentru trupele participante ateliere de lucru, in prima zi (luni) am ales coregrafia, desi eram foarte obositi a fost foarte interesant, am invatat lucruri noi. A doua zi (marti) 7 dintre noi au mers la lupte scenice, iar eu si Cristina Ciulei am mers la arta actorului. Luni la ora 14:30 a avut loc festivitatea de deschidere, urmata de reprezentatiile a 5 trupe. Dupa ce am vazut piesele lor am inteles ce concurenta avem. Marti trupa noastra a deschis cea de a doua zi a festivalului. Pe scena am dat tot ce aveam mai bun. Am avut deosebita placere sa ne intalnim cu o doamna profesoara care a terminat liceul la noi in Husi, ne-a oferit flori si bomboane. Miercuri am avut cele mai mari emotii inainte de festivitatea de premiere. Cand am vazut ca trupa noastra a luat locul trei ne-am intristat pe moment, dar totusi, faptul ca am fost pe podium ne-a ambitionat foarte tare, avand in vedere ca a fost cel de-al doilea spectacol al nostru. Celelalte trupe aveau peste 100 de spectacole. In linii mari, pot spune ca a fost o experienta de neuitat."A declarant pentru cotidianul BUNA ZIUA VASLUI, Adrian Mandru, un alt membru al echipei husene de teatru amator.

In competitie au participat elevi din Ucraina, Serbia, Republica Moldova, Piatra Neamt, Husi, Bucuresti, Tulcea si Constanta.

Infiintarea trupei de teatru amator a fost in anul 2006 si atunci avea in componenta doar 3 persoane, iar de-a lungul timpului aceasta a ajuns sa numere chiar si 15 membri. In fiecare an, echipa de teatru amator din municipiul Husi reprezinta cu mandrie atat orasul cat si numele marelui comedian husean, ALEXANDRU GIUGARU.

Din aceasta echipa s-au desprins odata cu terminarea studiilor liceale si au continuat sa faca studii superioare in acest domeniu, nume precum: TOADER IONUT, HANGANU DENIS, MADALINA COSTIN.

Proiectul echipei de teatru amator"Alexandru Giugaru" se deruleaza anual in urma colaborarii dintre Casa de Cultura "Alexandru Giugaru" din Husi si Colegiul National"Cuza-Voda" Husi.
Image hosted by Picz.ro

Galerie Foto


luiza baghiu adrian mandru
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1108 (s) | 34 queries | Mysql time :0.039473 (s)