miercuri, 17 aprilie, 2024

Tu consumi CURMALE? Iata ce trebuie sa stii

Distribuie:

Publicat:

Chiar daca au un continut ridicat de zahar, curmalele nu determina o crestere brusca a glicemiei, dupa cum arata un studiu care a aparut in publicatia Nutrition Journal. Acest lucru inseamna ca ele au un indice glicemic scazut, fiind indicate pentru o gustare dulce intre mesele principale.

Iata cinci dintre cele mai importante beneficii pe care le aduce consumul de curmale:

1. Scad colesterolul rau si protejeaza sistemul cardiovascular.
Potrivit specialistilor, curmalele au un continut ridicat de fibre care ajuta la digestie si reduc nivelul colesterolului rau. Consuma curmalele in locul altor gustari dulci procesate din comert, care contin adesea o cantitate mare de grasimi saturate sau trans cu impact negativ asupra sanatatii cardiovasculare.

2. Protejeaza ficatul de boli.
Poluarea si substantele toxice din produsele pe care le folosim pot sa afecteze sanatatea ficatului. Acesta este organul principal care ajuta la eliminarea tuturor toxinelor din corp, ajutand corpul sa se mentina sanatos. De aceea, este esential sa te asiguri ca nu iti expui ficatul la mai mult stres decat poate sa duca. Un alt truc este acela de a consuma curmale care se pare ca au un efect benefic asupra sanatatii ficatului.

3. Te ajuta sa scapi de constipatie.
Curmalele sunt bogate in fibre solubile si insolubile, substante necesare pentru a avea un tranzit intestinal bun. Consumand curmale in locul altor deserturi cu faina si zahar te asiguri ca ai un sistem digestiv care functioneaza perfect si te va ajuta sa scapi de constipatie.

4. Au efect antioxidant.
S-a demonstrat ca prin consumul de curmale asiguri o protectie in plus corpului impotriva radicalilor liberi care au un efect negativ asupra sanatatii. Consuma-le dupa un antrenament sportiv sau ca gustare dupa-amiaza cand poftesti la ceva dulce. Iti confera energie!

5. Previn ateroscleroza.
Este una dintre principalele maladii care favorizeaza aparitia infarctului. Prin depunerea grasimilor se ingusteaza arterele, iar sangele nu mai poate sa circule catre organele principale ale corpului. Potrivit specialistilor, curmalele care contin antioxidanti si acid fenolic ofera o protectie impotriva acestei afectiuni, prevenind depunerile de grasimi si favorizand circulatia sanguina. Efectul este unul si mai puternic daca ai grija sa consumi curmalele cu rodie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img