vineri, 19 aprilie, 2024

„Tu vei muri de mana mea!”. Marturie in cazul tanarului din Vaslui impuscat de un politist

Distribuie:

Publicat:

Rasturnare de situatie in ancheta politistului care a impuscat mortal un tanar din Vaslui. Dupa ce a fost acuzat de omor, oamenii legii au schimbat incadrarea faptei, iar agentul este cercetat, din nou, pentru ucidere din culpa. Intre timp, a fost suspendat. Testele balistice vor arata daca tanarul a fost impuscat accidental sau intentionat, sustin oamenii legii, scrie Digi24.ro.

„L-au ciuruit. Nu a facut absolut niciun rau la nimeni”, spune fratele tanarului impuscat.

Distruse de durere, rudele l-au luat acasa pe Adrian Munteanu. Tanarul abia implinise 27 de ani, luni. Parintii sunt convinsi ca fiul lor nu a fost impuscat accidental.

„Politist la circulatie sa scoti tu pistolul din toc… unde fugea? Putea sa fuga pe jos? Il lua, facea un an-doi de puscarie, dar nu il omora. Din greseala… cum din greseala, scoti pistolul din greseala si-l impusti?”, adauga Constantin Munteanu, tatal tanarului impuscat.

Mai mult, cunoscutii sustin ca victima si politistul au mai avut conflicte in trecut.

Prieten: In urma cu un an ne-a oprit, eram in masina cu el, ne duceam in oras. Si a spus in fata: „Tu vei muri de mana mea!”

Prieten: In momentul in care iei un om, ii pui mainile la spate si ii pui catusele… cum s-a descarcat arma? Un politist poate sa ii puna catusele cu o singura mana?

Joi dimineata, Adrian Munteanu a fost prins, din nou, la volan. Conducea fara permis si a avut ghinionul sa treaca pe langa politistul care-l mai prinsese si-n trecut.

„A avut mania asta cu volanul, cu masinile. Era indragostit de sofat si bautura. Bautura i-a bulversat mintea si nu asculta de nimeni”, spune Emil Barnea, unchiul tanarului.

Adrian Munteanu era nepot de fost sef de Politie Rutiera in Vaslui. Mihai Vizitiu, politistul care l-a impuscat, e cel care l-a denuntat pe unchiul victimei, in dosarul de coruptie ce l-a lasat fara functie.

„Eu tot ii spuneam, vezi ca asta e hot batran. Iaca ce incredere o mai avut in el”, spune Gheorghe Munteanu, tatal fostului sef al Politiei Rutiere Vaslui.

Pana la finalizarea cercetarilor, politistul a fost suspendat. Dosarul e unul complicat. Mihai Vizitiu a fost cercetat initial pentru ucidere din culpa. Apoi incadrarea juridica s-a schimbat in omor. Cateva ore mai tarziu, fapta a reprimit incadrarea mai usoara.

„Politistul este pus la dispozitie, nu se pune problema unei masuri preventive la acest moment. (A fost politistul in pericol?) Nu s-a pus problema unui pericol. (A fost vorba de o razbunare?) Nu putem sa speculam pe aceste chestiuni. Urmeaza sa stabilim incadrarea finala si sa vedem daca se impune trimiterea in judecata a ofiterului de politie”, declara Sorin Armeanu, prim-procuror.

Expertiza balistica, spun oamenii legii, va fi cea care va arata daca pistolul s-a descarcat accidental sau tanarul a fost impuscat intentionat de politist.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img