vineri, 26 aprilie, 2024

Tudorel Toader ACTIONEAZA impotriva companiilor care au standarde duble de calitate: “Sa vedem ce firme ne considera a fi o tara de mana a doua”

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat miercuri ca urmeaza sa ii prezinte premierului solutia juridica ce va permite publicarea numelor companiilor din industria alimentara care au standarde duble de calitate pentru Romania si statele din vestul Europei.

“Da, voi transmite chiar astazi. Acum am o intalnire cu tinerii de la internshipul de la Guvern. (…) Dupa ce se termina intrevederea, voi transmite primului ministru solutia care trebuie adoptata din punct de vedere juridic”, a declarat ministrul, intr-o conferinta de presa.

Tudorel Toader a spus ca solutia pe care o va propune ar putea fi discutata in sedinta de Guvern de joi.

Premierul Mihai Tudose i-a cerut pe 28 iulie ministrului Justitiei ca, in colaborare cu ministrul Agriculturii si institutiile de resort, sa elaboreze o norma legislativa interna care sa permita mentionarea numelui firmelor care considera Romania o tara “de mana a doua” pe subiectul alimentelor susceptibile de dublu standard.

“Poate gasim o modalitate, ca pana cand facem noi nu stiu ce norma europeana, poate facem o norma interna. (…) Sau macar un cadru legislativ care sa ne permita sa spunem cetatenilor ce firme ne considera a fi o tara de mana a doua si sa-i tratam si noi ca atare”, declara Mihai Tudose.

Ministrul Justitiei a explicat atunci ca baza discutiei in gasirea unei solutii juridice pleaca de la chestiunea unui tratament egal de care trebuie sa se bucure toti consumatorii, toti cetatenii UE.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img