miercuri, 17 aprilie, 2024

Tudorel Toader: Asteptam mai multi candidati pentru sefia DIICOT!

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, se arata dezamagit de faptul ca doar doi procurori si-au depus candidaturile pentru functia de procuror sef al DIICOT.

"Asteptam mai multi candidati pentru sefia DIICOT!", scrie ministrul pe Facebook. Tudorel Toader mai anunta ca, la Ministerul Justitiei, interviul se va desfasura vineri, 11 mai, incepand cu ora 10.00. Procurorii Daniel Horodniceanu si Felix Banila s-au inscris in cursa pentru sefia DIICOT. Daniel Horodniceanu este procuror sef al Directiei, iar Banila este prim-procuror al Parchetului Tribunalului Bacau. Felix Banila a candidat si pentru un post in CSM. Luni a fost ultima zi in care procurorii au putut depune cereri de inscriere la selectia organizata de Ministerul Justitiei pentru functia de procuror sef al DIICOT. Rezultatul va fi anuntat in 14 mai, in conditiile in care mandatul lui Daniel Horodniceanu se incheie pe 19 mai.

Se cauta un nou sef la DIICOT. Daniel Horodniceanu va reveni la Iasi

Luni este ultima zi in care pot fi depuse cererile pentru inscrierea in cadrul procedurii de selectie pentru functia de procuror-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT). Rezultatul probei de selectie va fi anuntat pe 14 mai pe site-ul Ministerului Justitiei, avand in vedere ca mandatul actualului procuror-sef expira in data de 19 mai, informeaza News.ro.

Anuntul privind concursul de selectie pentru ocuparea functiei de procuror-sef al DIICOT a fost publicat in data de 14 aprilie, mentionandu-se atunci ca termenul-limita pentru depunerea dosarelor este data de 7 mai 2018. Dosarele pot fi depuse la sediul Ministerului Justitiei din Strada Apolodor nr. 17.

Documentele ce trebuie depuse la dosar pe langa cererile de inscriere sunt: dovada indeplinirii cerintelor privind vechimea in munca, declaratie pe proprie raspundere conform careia persoanele ce depun cererea nu au facut parte din serviciile de informatii inainte de anul 1990, precum si o declaratie de interese ce se actualizeaza anual sau la 15 zile de la producerea unei modificari. De asemenea, la dosar trebuie depus un proiect managerial de maxim 30 de pagini, plus anexe de maxim 10 pagini, in ceea ce priveste exercitarea atributiilor specifice functiei de conducere, un curriculum vitae pe model european, minim 10 lucrari realizate de procuror in compartimentele in care a activat in ultimii 5 ani, precum si ultimul raport de evaluare a activitatii profesionale a procurorului ce participa la procesul de selectie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img