miercuri, 8 mai, 2024

Tudorel Toader face schimbari majore in Ministerul Justitiei

Distribuie:

Publicat:

Ministerul Justitiei a anuntat ca suplimenteaza numarul de posturi la concursul organizat, in perioada martie – iulie, pentru ocuparea unor posturi de executie vacante de personal de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor din aparatul propriu al Ministerului Justitiei si Institutului National de Criminologie, conform Agerpres.

Astfel, se suplimenteaza cu cinci numarul de posturi scoase deja la concurs – 26. "Prin Memorandumul cu tema 'Aprobarea organizarii concursurilor/examenelor pentru ocuparea posturilor vacante din aparatul propriu de lucru al Ministerului Justitiei', aprobat in sedinta Guvernului din data de 29 martie 2018, s-a aprobat organizarea concursurilor pentru ocuparea unor posturi vacante din aparatul propriu al Ministerului Justitiei. Avand in vedere cele cuprinse in acest memorandum, numarul de posturi la concursul organizat, in perioada martie – iulie 2018, de Ministerul Justitiei, pentru ocuparea unor posturi de executie vacante de personal de specialitate juridica asimilat, potrivit legii, judecatorilor si procurorilor, se suplimenteaza cu 5 posturi, repartizate astfel: in cadrul Ministerului Justitiei, Directia elaborare acte normative – 2 posturi; Directia avizare acte normative – 2 posturi; Serviciul profesii juridice conexe – 1 post. Celelalte mentiuni din anuntul publicat in data de 23 martie 2018 raman neschimbate", a precizat un comunicat al MJ.

CITESTE SI: Klaus Iohannis vrea capul Laurei Codruta Kovesi! Presedintele ar vrea sa o demita pe sefa DNA (surse)

Surse din mai multe zone, inclusiv prezidentiale, spun ca presedintele s-ar fi razgandit in privinta mentinerii in functie a sefei DNA! Iohannis ar fi deranjat de tensiunile din sistemul judiciar. In special de atmosfera ostila care s-a creat la nivelul CSM si in sanul magistratilor din conducerea Curtii Supreme. Aceste surse spun ca acesta este motivul amanarii subite a deciziei pana dupa sarbatorile pascale.

Mai mult, misiti prezidentiali incearca sa sugereze pe diverse canale ca o demisie a sefei DNA ar fi o solutie care ar duce la detensionarea situatiei. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img