joi, 28 martie, 2024

Tudorel Toader isi incheie mandatul de ministru alaturi de colegii din Comisia de la Venetia: ‘Cred ca pot explica ratiunea si contextul recentelor modificari’

Distribuie:

Publicat:

Viorica Dăncilă a trimis deja la Cotroceni propunerea pentru ministru interimar al Justiţiei, în perioada vicepremierului Ana Birchall, astfel că miercuri ar putea fi ultima zi din mandatul lui Tudorel Toader. Fostul judecător CCR îşi încheie mandatul la Ministerul Justiţiei într-un mod inedit: alături de colegii săi din Comisia de la Veneţia.

Tudorel Toader a confirmat pentru STIRIPESURSE.RO întrevederea de miercuri, precizând şi tema discuţiei cu grupul de raportori ai Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția).

"Sigur mă voi întâlni. Este exclus ca până în orele 09.00 să fie emise decretele de eliberare, respectiv numire la Ministerul Justiţiei. Fără să fac alte referiri, cred că pot explica raţiunea şi contextul recentelor modificări legislative", a precizat Tudorel Toader pentru STIRIPESURSE.RO.

La finele lunii mai 2018, Tudorel Toader a început cel de-al doilea mandat de membru al Comisiei de la Veneţia.

Grupuri de raportori ai Comisie de la Veneţia se va afla miercuri, 24 aprilie, la Bucureşti, unde va avea întâlniri cu ministrul justiţiei, preşedintele Iohannis şi comisia parlamentară specială pentru legislaţia din domeniul justiţiei. Discuţiile au loc chiar în ziua în care Camera Deputaţilor, în calitate de cameră decizională, urmează să voteze modificările la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img