joi, 25 aprilie, 2024

Tudorel Toader lanseaza un atac la adresa lui Daniel Horodniceanu: ”E inadmisibil ca urmarirea penala sa dureze 11 ani! As fi curios sa vad cat a costat”

Distribuie:

Publicat:

Tudorel Toader a ajuns in aceasta dimineata la sediul CSM, unde participa la interviul propunerii pentru sefia DIICOT, Felix Banila. Ministrul Justitiei a mentionat ca proiectul propunerii pentru sefia DIICOT este consistent, facand si o radiografie a DIICOT. Tudorel Toader si-a explicat gestul de a nu-i prelungi mandatul actualului sef, Daniel Horodniceanu. Acesta spune ca este inadmisibil ca un dosar penal sa nu fie solutionat nici macar in 11 ani. Tudorel Toader a spus ca este curios sa vada cat a costat pe stat, cercetarea acestui dosar.

"A prezentat propuneri de imbunatatire, a incercat sa explice acele minusuri care se constata la DIICOT care pot fi constatate la orice structura din sistemul judiciar, (..) a aratat nevoia de perfectionare continua, necesar la orice structura, a aratat cerinta imperativa de solutionare a cauzelor intr-un  termen rezonabil, chiar daca aflate la stadiul de urmarire penala.Eu am zis si cu alte ocazii; mi se pare absolut inadminisibil ca o cauza la urmarire penala sa trezene 11 ani si sa nu fie solutionata. Daca stai cu un dosar nerezolvat s-a dus principiul acela cu celeritatea solutionarii, de solutionare intr-un termen rezonabil. Daca vor fi trimisi in judecata presupusii fapturitori cel mai probabil ne indreptam cu pasi repezi catre prescrierea urmaririi penale. Am intrebat si pe contracandidatul domnului Banila cum poate fi justificata aceasta intarziere, probabil si procurorul general, present aici, cunoaste, domnia sa probabil e preocupat de un raspuns, indiferent care va fi acela. Candidatul a prezentat cerinta de transparenta a cheltuirii banilor. (..) As fi curios in dosarul acela cam cati bani s-au cheltuit", a spus Tudorel Toader la sedinta CSM.

Ministrul a mentionat ca decizia desemnarii lui Felix Banila a fost luata in unanimitate in cadrul unei comisii pe care a condus-o si din careau facut parte secretarii de stat din Ministerul Justitiei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img