sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Tudorel Toader, raspuns TRANSANT pentru Comisia Europeana!  Preocuparile din raportul MCV sunt NEFONDATE

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, da asigurari Comisiei Europene (CE) ca preocuparile privind independenta sistemului judiciar sunt nefondate. Toader sustine ca desi oficialii CE sunt ingrijorati, desi se refera la legi care nu au fost promulgate si nu au trecut de prima lectura.

"Noi avem acest MCV de 10 ani de zile, un proces de durata, cu recomandari care au fost schimbate pe parcurs. In mod evident, intr-un deceniu de monitorizare, prin toate raportele, Comisia a constatat evolutii ireversibile. Daca va referiti la momente de stagnare, ele au fost evidente, important e ca nu s-au inregistrat regrese, iar evolutia este aceea de atingere a standardelor de indeplinire a fiecareia dintre cele 12 recomandari.

Ati facut referire la o anumita preocupare. Retinem faptul ca ea izvoraste din raportarea la un debut de proces legislativ, la un pachet de legi care nu a trecut de prima comisie, daramite sa ajunga la promulgare. Numai forma finala a legii produce efecte juridice si ne va permite o evaluare a incidentei prevederilor asupra legilor justitiei, asupra independentei justitiei.

In faza in care ne aflam, referirea e de pozitionare, de preocupare si nu de fond pentru ca ne referim la legi care nu au trecut nici de prima lectura.", a marturisit ministrul justitiei, Tudorel Toader.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img