sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Tudose nu este de acord cu impozitarea BOR, initiativa consilierului sau onorific. “Demiterea dlui Teodorovici este punctul meu de vedere. S-a transformat in purtator de cuvant”

Distribuie:

Publicat:

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, dupa sedinta coalitiei de guvernare, ca nu este de acord cu impozitarea veniturilor BOR, precizand ca demiterea lui Eugen Teodorovici ”este punctul meu de vedere”.

”Demiterea dlui Teodorovici este punctul meu de vedere”, a raspuns Mihai Tudose intrebarii unui jurnalist despre oportunitatea impozitarii veniturilor BOR.
Intrebat punctual daca este de acord cu impozitarea Bisericii Ortodoxe Romane, Mihai Tudose a raspuns monosilabil: ”Nu!”.
De altfel, premierul a si explicat de ce l-a eliberat din fuinctia de consilier onorific pe Eugen Teodorovici.

”Dl. Teodorovici a fost colaboratorul meu si am crezut ca putem colabora pe consultanta la ceea ce dumnealui se pricepe, pe financiar-fiscal. Numai ca domnia sa probabil ca a inteles gresit si s-a transformat intr-un purtator de cuvant, iar eu inteleg ca ideile pe care domnia sa le are sa le aflu de la el, nu prin intermediul presei, mai ales nefiind de acord cu cel putin majoritatea dintre ele”, a explicat premierul.


Mihai Tudose a precizat ca a semnat decizia vineri dimineata.
Eugen Teodorovici, fost ministru de finante si fost consilier onorific al premierului Tudose, a revenit cu ideea impozitarii veniturilor Bisericii Ortodoxe Romane.
„E o discutie pe care am inceput-o in 2015 cu Patriarhul, nu intr-un mod direct, dar am lasat sa se inteleaga ca undeva, candva, intr-un viitor foarte apropiat trebuie sa discutam despre acest subiect. Putem sa gasim o formula pe care si Biserica sa o accepte, si populatia sa o primeasca foarte bine si anume: trebuie sa vedem care sunt acele activitati cu caracter economic care pot fi impozitate. Ceea ce luam de acolo, noi putem sa lasam in continuare Bisericii sa gestioneze, dar pe o zona pe care noi, statul, o stabilim, adica de tip social”, a declarat Eugen Teodorovici, intr-un interviu la Digi24.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img