News Flash:

Tuna si fulgera in PNL Vaslui

24 August 2016
2857 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele Filialei Teritoriale a PNL Vaslui, senatorul Dan Marian, spune ca va propune excluderea din partid a colegilor care vor critica public lista de candidati pentru alegerile parlamentare, dupa ce numele acestora au fost votate in cadrul unei sedinte a Colegiului Director Judetean care s-a tinut in urma cu doua zile. Dan Marian a precizat marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca listele cu candidati au fost depuse deja la Bucuresti si urmeaza sa fie validate, sustinand ca acestea nu vor suferi modificari, decat daca va fi desemnat un candidat de la centru.

 'In aceasta perioada am fost discret, desi am fost competitor in lupta pentru desemnarea candidatilor. Am tolerat anumite derapaje venite din partea unor colegi, am tolerat chiar atacuri la persoana, fiind constient ca in PNL este democratie, unul dintre principalele elemente care ne diferentiaza de PSD, unde dictatura este de notorietate. Acum, dupa votul colegilor, sunt nevoit sa fiu si eu autoritar, pentru ca noi, liberalii, avem un principiu. In interior, dezabaterile sunt libere si fiecare foloseste propriile argumente si declaratii, dar in momentul in care s-a decis prin vot ceva, intervine disciplina. Readuc aminte colegilor de partid acest principiu. Statutul PNL este foarte clar: odata decizia luata, fiecare membru are obligatia de a sustine candidatii partidului', a declarat Dan Marian.

Senatorul i-a cerut public lui Corneliu Bichinet, fost presedinte al Consiliului Judetean, actualmente consilier judetean, el insusi candidat pentru o pozitie eligibila pe listele PNL de la parlamentare, sa inteleaga faptul ca nu a primit suficiente voturi din partea colegilor si sa 'inceteze atacurile la persoana la adresa membrilor de partid, prin intermediul presei sau al retelelor de socializare', dupa ce in ultimele zile acesta a avut o serie de critici la adresa conducerii partidului. 'Voi aplica cu rigurozitate statutul PNL si cei care nu inteleg misiunea pe care o au in calitate de membri de partid, se vor aseza in afara partidului si nimic nu ma va putea opri sa propun excluderi din partid', a precizat liderul PNL Vaslui.

Dan Marian a afirmat ca principalele criterii care au stat la definitivarea listelor pentru parlamentare au fost reprezentativitatea zonelor, promovarea pe liste a unor politicieni aflati la primul mandat in Parlamentul Romaniei, pastrand in egala masura si politicieni care au experienta in aceasta activitate, promovarea pe un loc eligibil a unei femei, experienta profesionala si cunostintele in domeniul administratiei publice locale si centrale. Pe primul loc la Senat a fost votat presedintele PNL, Dan Marian, iar la Camera Deputatilor primul loc pe lista apartine actualului prefect, Daniel Olteanu, pe pozitia a doua se afla avocata Oana Iovu, in timp ce pe locul trei, considerat semieligibil, este actualul senator Nelu Tataru.

pnl vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1012 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041825 (s)