miercuri, 24 aprilie, 2024

Tupeu marca LIDL la Husi : nu au construit sensul giratoriu si nu au autorizatie de functionare pana in momentul actual

Distribuie:

Publicat:

La initiativa primarului municipiului Husi, ing. Ioan Ciupilan , in toamna anului 2018, Consiliul Local Husi aproba construirea unui complex de spatii comericale care pana la urma s-a concretizat intr-un singur LIDL . Pentru a aviza documentele, alesii huseni au fortat mana ori asa credeau la momentul respectiv- cei de la LIDL sa construiasca in intersectia unde este amplasat centrul comercial si un sens giratoriu pentru a fluidiza circulatia. Acesta ar fi trebuit sa fie gata chiar din luna noiembrie a anului 2018, lucru care nu s-a intamplat . Explicatia pentru rondul lipsa ar fi ca proiectantul ar fi pozitionat pe hartie sensul gresit si ar fi blocat efectiv circulatia catre aleea de acces spre Cimitirul Sfantu Toma .  Desi in prima instanta pentru a primi votul de la CL Husi, cei de la LIDL s-au miscat in timp record si au primit avizele necesare amplasarii sensului giratoriu, dupa ce au primit votul din Consiliul Local si s-au vazut cu sacii in caruta , se pare ca au renuntat la relatiile pe care le are compania, iar sensul giratoriu NOU de la IRTA Husi sta ascuns intr-un sertar pe la Ministerul Transporturilor pentru avizare .

Ba mai mult , managerul de proiect al complexului LIDL Huși a facut exact ce a dorit el . Si-a facut o cale de acces pe care nu o detinea in documentatia intiala . A intrat efectiv si a spart trotuarul aflat pe domeniul public si a scos pavelele fara a detine vreun fel de autorizatie necesara . Se pare ca LIDL Husi se folosete de o hiba a sistemului . A deschis punctul de lucru si are la dispozitie 30 de zile pentru a-si scoate avizul de functionare de la Primaria Husi . Desi este mai mult ca sigur ca daca edilul Ioan Ciupilan ii va semna acest aviz, sensul giratoriu care trebuia sa fie amplasat va ramane doar o himera . Sta in pixul edilului Ioan Ciupilan daca va semna avizul de functionare inainte de construirea sensului giratoriu promis .

Traficul in zona IRTA fara sensul giratoriu este unul infernal deoarece zona este intens circulata de autoturisme si camioane .

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img