News Flash:

Tupeu si Ignoranta.Senatoarea Doina SILISTRU: „Nu stiu daca conteaza parerea dumneavoastra. Cred ca m-au votat 30.000 de alegatori”

30 Martie 2015
1676 Vizualizari | 0 Comentarii
Partidul sau alegatorul, cine conteaza mai mult atunci cand un parlamentar trebuie sa ia o decizie? Gandul.info a incercat sa afle raspunsul la aceasta intrebare, reporterii punandu-se in pielea unui alegator interesat de felul in care va vota alesul sau din colegiu cererile DNA pentru incuviintarea arestarii in cazul Dan Sova si Darius Valcov, senatori-ministri acuzati de coruptie si pentru care procurorii DNA cer instituirea acestei masuri preventive. Folosind contactele publice ale senatorilor, publicate pe site-ul institutiei, reporterii Gandul au incercat sa ia legatura cu peste 40 de senatori reprezentand toate partidele, carora le-au adresat aceeasi intrebare: cum vor vota in plen cererile DNA. Prin acest demers incognito, am vrut sa vedem cat de usor poate un cetatean obisnuit sa ia legatura cu senatorul pe care l-a votat sau care il reprezinta si in ce masura acesta este dispus sa tina cont de parerea lui sau, dimpotriva, respecta numai interesele sau linia impusa de partidul din care face parte. Gandul nu a vizat impunerea unei solutii sau alteia in cazul cererilor de arestare a celor doi senatori. Gandul sustine egalitatea in drepturi a fiecarui cetatean, tratamentul egal in fata justitiei, considerand ca oricare dintre acestia, demnitar sau nu, este prezumtiv nevinovat pana la o decizie definitiva si irevocabila a instantei.

Doina Silistru: “Nu stiu daca conteaza parerea dumneavoastra”

La randul sau, senatorul Doina Silistru (PSD, Vaslui) spune ca nu poate dezvalui nici macar oamenilor care au ales-o cum va vota pentru ca este secret. “Dupa cate stiu, miercuri este un vot secret. Ca sa va spun dumneavoastra cum voi vota, asta inseamna ca nu mai e secret. E secret, de asta se face vot secret cu bile”.

Intrebata daca in cazul in care un alegator din colegiul sau i-ar cere sa voteze intr-o maniera sau alta si ar tine cont de aceasta parere, senatoarea raspunde: “Nu stiu daca conteaza parerea dumneavoastra. Cred ca m-au votat 30.000 de alegatori. Dintre acestia s-ar putea sa existe unii care vor sa voteze intr-un fel, si altii in alt fel. Eu votez conform constiintei mele si a ceea ce cred si eu. Dumneavostra nu ma puteti convinge pe mine acum de un anumit vot”.

VEZI AICI MATERIALUL VIDEO

doina silistru
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1299 (s) | 34 queries | Mysql time :0.037880 (s)