vineri, 26 aprilie, 2024

Turiştii străini vaccinaţi anti-COVID-19 vor putea vizita Thailanda începând cu 1 noiembrie

Distribuie:

Publicat:

Thailanda îşi va redeschide treptat graniţele pentru turiştii străini vaccinaţi anti-COVID-19 începând cu 1 noiembrie, a anunţat luni prim-ministrul Prayut Chan-O-Cha, în condiţiile în care regatul asiatic încearcă să îşi salveze industria turistică, care a fost puternic afectată de pandemia de coronavirus, relatează AFP.

Într-o primă etapă, Thailanda va accepta turişti din zece "ţări considerate a fi cu risc scăzut", a declarat şeful guvernului thailandez în timpul unui discurs televizat, referindu-se la vizitatori care vin în special din Statele Unite, China, Marea Britanie, Germania şi Singapore.

Lista ar putea fi extinsă în următoarele luni.

Vizitatorii vor trebui să prezinte la sosire un test negativ de COVID-19 şi să facă unul nou la faţa locului.

"Vor putea apoi să călătorească liber, la fel ca thailandezii", a mai spus premierul Prayut Chan-O-Cha.

Până în prezent, doar programul "sandbox" le permitea turiştilor vaccinaţi să meargă în staţiunea balneară Phuket (sud), însă ei erau obligaţi să rămână o săptămână într-un hotel de pe insulă înainte de a se putea aventura în alte părţi ale regatului.

Turismul a reprezentat o cincime din PIB-ul Thailandei înainte de pandemie, potrivit Agerpres.ro.

Restricţiile severe impuse călătorilor pentru a combate virusul au dus la scăderea numărului de turişti străini. În 2020, sosirile au scăzut cu 83%, ajungând la 6,7 milioane, de la un număr record de 39,9 milioane în 2019.

Thailanda a fost relativ ferită de pandemia de COVID-19 în anul 2020. Din aprilie însă, numărul contaminărilor a crescut: în total, au fost înregistrate peste 1,7 milioane de cazuri şi aproape 18.000 de decese.

Peste 30% din populaţia Thailandei a primit două doze de vaccin, iar situaţia epidemiologică tinde să se îmbunătăţească de câteva săptămâni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img