joi, 25 aprilie, 2024

Turneu de sah online, in premiera, la Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Turneu de sah online, in premiera, la Vaslui

Clubul de Sah Gambit se adapteaza vremurilor si organizeaza, in parteneriat cu Clubul de Sah Sfinxul din Iasi, turneul de sah online sub titulatura de "Cupa Mos Nicolae". 
Jocul se va desfasura pe platforma Chess.com, acolo unde vor participa 40 de copii membri ai celor doua cluburi si se vor bate in 7 runde in sistem elvetian. 

"Este un TEST in vederea organizarii unui turneu si mai mare pentru copiii din judetele Vaslui, Iasi si Suceava (4 cluburi de sah) la sfarsitul lunii decembrie. Cautam solutii pentru a ne desfasura activitatea cat mai bine si in conditii de siguranta; dupa antrenamentele desfasurate online, saptamanal, acum organizam si competitii in mediul ONLINE. Va asteptam dragi copii! Multumim tuturor pentru sprinij!", este mesajul transmis pe Facebook de fondatorul clubului GAMBIT Husi.
Ziua de 5 decembrie, incepand cu ora 10.30 ii va fi dedicata sahului iar cei mai buni sa castige. 

Despre Clubul de Sah Gambit Husi, am inceput sa auzim inca din anul 2016, de cand a luat fiinta, la initiativa catorva persoane din Husi. Intre timp echipa s-a marit si astazi, Clubul Gambit Husi are 10 seniori, 200 de juniori legitimati la Federatia Romana de Sah si alti 100 de juniori nelegitimati.

Astazi, chiar si in conditii de distantare sociala, mentorii clubului predau sah online pe aplicatia zoom. Nu sunt uitati nici micii iubitori de sah din comunele Dranceni, Arsura, Stanilesti si Padureni. 

Munca mentorilor Gambit este una voluntara, antrenamentele sunt gratuite pentru copiii fara posibilitati, iar acolo unde sunt posibilitati, taxa este de 50 lei pe an.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img