joi, 25 aprilie, 2024

Turneul „Alexandru Ioan Cuza”, un succes pentru Barlad

Distribuie:

Publicat:

În premieră pentru Bârlad, sala de sport a Școlii gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” a găzduit o competiție sportivă dedicată împlinirii a 200 de ani de la nașterea Domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Competiția, susținută de Primăria și Consiliul Local Bârlad, s-a intitulat „Turneul de Kempo Alexandru Ioan Cuza” și s-a bucurat de un real succes, la start înscriindu-se nu mai puțin de 220 de sportivi.

Festivitatea de deschidere a avut loc sâmbătă, 22 februarie, în prezența primarului Dumitru Boroș, precum și a sute de părinți veniți să își încurajeze copiii practicanți ai acestui stil de arte marțiale. În total, 11 cluburi și asociații sportive din tot județul au răspuns afirmativ invitației lansată de bârlădeanul Alexandru Rotaru, președintele Clubului „Wazary Dojo” din Bârlad, organizator al turneului.

„A fost felul nostru de a evoca memoria unuia dintre cei mai consecvenți luptători pentru întregirea neamului, Domnitorul bârlădean Alexandru Ioan Cuza. Am intenționat ca, la împlinirea a 200 de ani de la nașterea lui să organizam acest turneu cu o participare de 200 de sportivi. Însă, iată, au venit 220, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Tuneul a devenit astfel cel mai amplu ca participare desfășurat vreodată în Bârlad! Trebuie să spunem că nimic nu ar fi fost posibil fără sprijinul autorităților locale, în special al domnului primar Dumitru Boroș, care ne-a facilitat organizarea competiției în cea mai modernă sală de sport din zona noastră și care ne-a susținut cu premierea tuturor sportivilor participanți”, a spus Alexandru Rotaru.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img