vineri, 29 martie, 2024

Tuse seacă: Care sunt cauzele care duc la această afecțiune

Distribuie:

Publicat:

Lunile de primăvara târzie şi, apoi, începutul verii sunt perioade pe cât de frumoase, pe atât de provocatoare pentru sănătatea noastră. Sunt zile şi zile, iar unele vin cu schimbări de temperatură, cu vânt şi precipitaţii care determină migrarea particulelor de polen. Rezultatul? Disconfort şi agravarea afecţiunilor alergice.

Strănut, mâncărime în nas şi gât, ochi roşii. Luna mai este frumoasă, dar nu pentru toată lumea. De fapt, pentru persoanele care suferă de alergii poate reprezenta un moment de mare disconfort. Tusea, cel mai frecvent simptom al afecţiunilor respiratorii, este un act reflex declanşat de un stimul iritant al căilor respiratorii, prin care organismul se apără de anumite substanţe încercând să le elimine printr-o expiraţie forţată şi zgomotoasă.

Cum diferenţiem tusea uscată de cea productivă?

„Tusea uscată sau seacă este provocată de inflamaţii ale căilor aeriene superioare (nas, gât, laringe) declanşate de virusuri, bacterii, expunerea la curenţi de aer rece, substanţe iritante sau alergeni şi este caracterizată de lipsa secreţiilor de eliminat şi de uscăciunea mucoaselor în zonele inflamate.”, spune dr. Cezarina Matei, medic de familie cu competenţe de fitoterapie şi gemoterapie, potrivit clicksanatate.ro.

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img