sâmbătă, 20 aprilie, 2024

TVR a plătit de patru ori mai mult decât ar fi normal pentru a difuza performanța lui David Popovici: un fost angajat al televiziunii a intermediat afacerea

Distribuie:

Publicat:

Televiziunea publică a cumpărat, în regim de urgență, drepturile de difuzare a competițiilor de la Campionatul Mondial de Natație, unde David Popovici a luat aur. Potrivit unor documente consultate de jurnalista Anca Alexandrescu de la Realitatea Plus achiziția s-a făcut la un preț mult mai mare, prin intermediul unei firme care aparține unui fost șef din TVR care se ocupa chiar de achiziția de programe.

Potrivit datelor obținute de sursa citată, TVR a plătit 20.000 de euro pentru drepturile de difuzare a competiției la care tânărul înotător român a făcut senzație. Dacă achiziția s-ar fi făcut din timp, în urmă cu aproximativ 2 ani, direct de la Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), prețul ar fi fost de 5.000 de euro.

Dan Turturică, președintele-director al TVR a explicat că la vremea respectivă "nimeni nu a fost interesat să le cumpere. Motivele sunt numeroase. Printre cele vizibile: “înotul nu face audienţă,” “când a dat vreo televiziune românească înot în prime time?”.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img