News Flash:

UB solicita retragerea titulului de master al secretarului de stat Stefania Duminica

21 Februarie 2014
1887 Vizualizari | 0 Comentarii
Conducerea Universitatii Bucuresti (UB) a cerut, vineri, Consiliului National de Etica sa retraga titlul de master acordat secretarului de stat Stefaniei Duminica, dupa ce Comisia de Etica a UB constatat ca lucrarea de dizertatie a fost plagiata integral.

 "In urma expertizei efectuate de catre Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti, care constata fara niciun dubiu plagiatul in cazul doamnei Stefania Vasilica (Duminica) Voicu, conducerea Universitatii din Bucuresti solicita Consiliului National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii sa retraga doamnei Stefania Duminica titlul de master acordat pentru aceasta lucrare de disertatie", se arata intr-un comunicat al institutiei de invatamant superior, semnat de rectorul Mircea Dumitru.

Lucrarea de disertatie a Stefaniei Duminica este "un plagiat integral", "o fotocopie" dupa o lucrare cu acelasi titlu din 2008, a informat, vineri, Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti (UB), care a cerut rectoratului UB sa propuna retragerea titlului de master al secretarului de stat.

Comisia de Etica a UB a precizat ca s-a autosesizat in legatura cu lucrarea de disertatie "Pagini web in prezentarea elementelor de geografie a Romaniei in ciclul primar" a Stefaniei Duminica, sustinuta in 2012 in cadrul Departamentului CREDIS al Universitatii din Bucuresti.

Autoarea este doctoranda la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei a Universitatii din Bucuresti, unde sustine activitati de predare in conformitate cu statutul de doctorand, s-a mai precizat intr-un comunicat de vineri al Comisiei de Etica.

Comisia a informat ca a analizat lucrarea Stefaniei Duminica si pe cea cu acelasi titlu de Camelia Voiculescu, sustinuta in 2008 in cadrul Departamentului pentru pregatirea personalului didactic al Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti.

"Lucrarea de disertatie a doamnei Stefania Vasilica (Duminica) Voicu este un plagiat integral al lucrarii doamnei Camelia Voiculescu. De la Titlu, Cuprins pana la Concluziile personale, totul este copiat identic. De fapt, este vorba de o fotocopie a lucrarii sursa in care s-au produs cateva modificari minore care tradeaza efortul superficial de inlaturare a posibilitatii de identificare a lucrarii sursa. Raportul Comisiei, anexat acestui Proces verbal, detaliaza tehnic plagiatul", a concluzionat comisia.

Comisia precizeaza ca s-a pronuntat in unanimitate "in legatura cu acest grosolan atentat la integritatea academica produs printr-o grava abandonare a simplelor si bunelor practici academice".

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat joi ca a avut mai multe discutii cu secretarul de stat Stefania Duminica si a inteles ca aceasta se va retrage, precizand ca demisia este un act personal, iar o eventuala demitere nu tine de el, ci de Guvern.

Pricopie a spus ca, dupa ce a aflat ca secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar Stefania Duminica ar fi copiat integral lucrarea de masterat, primul lucru pe care l-a facut a fost sa aiba o discutie cu aceasta.

"Mi-a cerut un ragaz de cateva zile ca sa inteleaga despre ce este vorba, pentru ca era vorba despre un lucru care s-a intamplat cu mai multi ani in urma", a declarat Remus Pricopie, precizand ca aceasta a solicitat si cateva zile de concediu.

Pricopie a mai spus ca a avut mai multe discutii cu secretarul de stat Stefania Duminica, dupa ce aceasta a revenit din concediu, si a inteles ca ar urma sa se retraga.

"In urma mai multor discutii pe care le-am avut, inclusiv atunci cand a revenit dupa cele trei zile de concediu, eu am inteles ca se va retrage si ca-si va depune demisia. Nu a facut acest lucru. Demisia nu tine de mine, este un act personal, asa cum si destituirea nu tine de mine, este un act la nivelul Guvernului. Eu cred ca lucrurile se vor rezolva destul de repede", a mai spus Remus Pricopie, dupa ce a participat la un eveniment organizat de Comitetul Sindical European pentru Educatie.

Intrebat daca a avut o discutie cu Stefania Duminica si dupa declaratiile facute de presedintele Traian Basescu, Pricopie a spus ca de miercuri seara pana joi dimineata nu a mai discutat despre acest subiect cu secretarul de stat.

"De ieri pana azi nu am avut nicio discutie, ieri am fost la Bruxelles, azi am venit la conferinta, deci nu am avut nicio discutie", a mai spus Pricopie.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca ii cere premierului Victor Ponta revocarea secretarului de stat in Ministerul Educatiei Stefania Duminica pentru plagiat, mentionand ca stie ca sefului Guvernului o sa ii fie greu sa sanctioneze astfel o fapta de plagiat.

PNL nu s-a pronuntat, deocamdata, in legatura cu retragerea din Ministerul Educatiei Nationale a secretarului de stat Stefania Duminica, suspectata ca si-ar fi copiat intreaga lucrare de disertatie pentru master, potrivit unor surse oficiale.

Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti s-a autosesizat, in 7 februarie, in cazul suspiciunii de plagiat referitoare la lucrarea de disertatie a Stefaniei Duminica, ca urmare a semnalarii acestei situatii in mass-media.

Stefania Duminica este secretar de stat in Ministerul Educatiei, lector universitar la Departamentul de formare a profesorilor din cadrul Universitatii din Bucuresti si profesor de limba si literatura romana in invatamantul preuniversitar.

A absolvit Liceul Pedagogic din Bucuresti, si-a luat licenta la Facultatea de Litere a UB si a facut un master in management educational la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei a UB, fiind doctorand in cadrul aceleiasi universitati, in domeniul Stiintele educatiei.

universitatii bucuresti bucuresti stefania vasilica proces verbal
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1211 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012683 (s)