sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Ucraina iese la atac impotriva Rusiei: “Moscova isi trimite propriii cetateni la moarte”. Crimeea a devenit un “lagar de concentrare”

Distribuie:

Publicat:

Rusia a transformat Crimeea – dupa anexarea peninsulei in martie 2014 – intr-un “lagar de concentrare“, unde echipamentele militare sunt lucrul cel mai de valoare, a declarat miercuri vicepremierul ucrainean pentru integrarea europeana si euroatlantica Ivanna Klimpus-Tsintsadze intr-o postare pe Facebook, citata de agentia de presa Unian.

“Ocupand Crimeea, Rusia a umplut-o cu atatea arme pe care nu le are orice tara europeana”, afirma ea, potrivit Agerpres.

“Eroul antic Midas transforma in aur orice atingea, iar toate teritoriile pana unde Rusia isi intinde mana se transforma in mari lagare de concentrare, unde armele rusesti sunt lucrul cel mai de valoare, dar acestea sunt manipulate de oameni fara drepturi si foarte saraci”, a subliniat inaltul responsabil ucrainean.

In opinia sa, “Moscova a creat in multe colturi ale lumii zone de pericol si teama, prin intermediul carora destabilizeaza diferite regiuni de pe mapamond”.

“Este ea intr-adevar atat de puternica? Nu. La fel ca intreaga Rusie, armata sa este si ea o mostenire a trecutului sovietic. Forta Rusiei rezida in tupeul sau si lipsa de hotarare a lumii libere. Ea este puternica pana cand cineva incepe sa-i opuna rezistenta. Chiar si cel mai slab poate invinge un bataus daca incepe sa-si apere in mod corect demnitatea si drepturile. Iar noi nu suntem deloc cei mai slabi”, a declarat vicepremierul ucrainean.

Ea a publicat un infografic pe contul sau de Facebook cu numarul de efective rusesti din Crimeea, precum si cu numarul de trupe ruse in estul Ucrainei. Astfel, conform situatiei din data de 3 iulie, Federatia Rusa dispunea in Crimeea de un efectiv de 22.900 de militari, de 30 de nave de razboi, 5 submarine, 106 sisteme de artilerie, 120 de echipamente de aparare antiaeriana, 583 de vehicule blindate de lupta, 58 de elicoptere de lupta, 113 avioane de lupta, 30 tancuri, 56 sisteme de tiruri in salva a rachetelor si 16 sisteme de rachete de coasta.

Referitor la trupele rusesti care lupta alaturi de rebelii separatisti prorusi in regiunile Donetk si Lugansk, Ivanna Klimpus-Tsintsadze a subliniat “amploarea ipocriziei Rusiei atunci cand ea neaga prezenta trupelor sale in estul Ucrainei”.

“De patru ani de cand ucide ucraineni, Moscova isi trimite propriii cetateni la moarte”, spune ea, adaugand ca liderii de la Moscova nu au apreciat niciodata viata cuiva, raportandu-se la oameni ca la niste lucruri, “care trebuie sa aiba un numar de inventar si sa execute orbeste ordine nebune”.

Potrivit vicepremierului ucrainean, rusii ucisi in conflictul din estul Ucrainei sunt inhumati in morminte fara nume pentru ca “nici morti sa nu poata aminti de crimele Kremlinului”. Dar Rusia va trebui sa raspunda pentru ceea ce a facut, sustine Ivanna Klimpus-Tsintsadze.

Conform datelor sale, in iulie, circa 36.300 de mercenari rusi se aflau in teatrul de conflict din estul Ucrainei, plus 2.900 de militari activi in armata rusa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img