News Flash:

Ucraineni uciși în timp ce 'tăiau lemne de foc sau cumpărau produse alimentare' - ONU face anchetă despre masacrul din Ucraina

8 Decembrie 2022
271 Vizualizari | 0 Comentarii
media 166616039610459600

Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului a publicat miercuri un raport care analizează 441 de ucideri ale civililor în regiunile din nordul Ucrainei Kiev, Cernigău şi Sumî. Unii dintre civili au fost ucişi în timp ce ”tăiau lemne de foc sau cumpărau produse alimentare”, detaliază raportul ONU, potrivit CNN, anunță News.ro.

Şeful Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Volker Türk, a declarat că raportul detaliază uciderea civililor care ”tăiau lemne de foc şi cumpărau alimente” în regiunile ocupate anterior de forţele ruse în urma invaziei Ucrainei din 24 februarie.

Regiunile Kiev, Cernigău şi Sumî au fost reluate în urma retragerii Rusiei, la sfârşitul lunii martie.

Türk tocmai a încheiat o vizită de patru zile în capitala Ucrainei.

”Încercăm să coroborăm acuzaţiile de ucidere suplimentare în aceste regiuni şi în părţi din regiunile Harkov şi Herson care au fost recent reluate de forţele ucrainene”, a spus el într-o declaraţie, indicând că numărul ar putea creşte şi mai mult.

”Există indicii puternice că execuţiile sumare documentate în raport constituie crimă de război de ucidere (intenţionată)”, a adăugat el.

În declaraţia sa, Türk a enumerat nivelurile de asistenţă necesare poporului ucrainean, inclusiv 17,7 milioane de persoane care au nevoie de asistenţă umanitară şi 9,3 milioane care au nevoie de hrană şi asistenţă pentru mijloacele de trai.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0841 (s) | 24 queries | Mysql time :0.031346 (s)