marți, 23 aprilie, 2024

UDMR isi apara cu ardoare teroristul

Distribuie:

Publicat:

Val de reactii dupa arestarea lui Beke Istvan, maghiarul acuzat de terorism dupa ce a fost saltat de 1 Decembrie. UDMR, prin vocea lui Gyorgy Frunda, le cere anchetatorilor probe solide in acest caz, in conditiile in care, spune el, nu este vorba decat despre o intentie de atac. Pe Facebook, conationalii lui Beke Istvan fac publice mai multe videoclipuri, cu ajutorul carora vor sa demonstreze ca bomba suspectului de terorism ar fi mai degraba o jucarie.

”Pentru a face lumina in acest caz, cred ca organele de urmarire penala trebuie sa prezinte clar dovezile pe care le au. Oricum si ele vorbesc numai despre o intentie, nu despre bomba, nu despre atentat direct, ci despre o intentie de a fabrica eventual o bomba pe care sa fi incercat sa o foloseasca”, a spus Frunda.

Citeste si Miting de solidaritate cu Beke Istvan Attila, acuzat ca ar fi planuit un atac terorist de Ziua

De altfel, fostul senator UDMR ridica mai multe semne de intrebare legate de motivatia pe care ar fi avut-o suspectul: ”scuzati-ma, de ce sa folosesti bomba, daca esti extremist maghiar, intr-un cerc unde toata lumea, cu exceptia politistilor, ar fi fost unguri? Deci nu stiu, exista foarte multe semne de intrebare care trebuie clarificate cat mai curand posibil”.

Citeste si Extremisti maghiari din HVIM, trimisi in judecata. Si Csibi Barna are un nou dosar

Nu doar fostul UDMR-ist sare in apararea lui Beke Istvan. Pe Facebook, mai multi maghiari au postat videoclipuri in care fac demonstratii cu Airsoft Bomb – dispozitivul confiscat de DIICOT din casa suspectului. Cu totii ironizeaza alerta in care au intrat autoritatile romane, in conditiile in care Airsoft Bomb face mai mult fum decat orice altceva.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img