News Flash:

Udrea se intoarce dupa gratii

25 Februarie 2015
1216 Vizualizari | 0 Comentarii
Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au hotarat sa admita cererea DNA de arestare pentru 30 de zile a fostului ministru Elena Udrea, in Dosarul Galei Bute. Udrea se intoarce astfel in arestul Politiei Capitalei, la o saptamana dupa ce a fost eliberata si plasata in arest la domiciului in Dosarul Microsoft.

Initial, Elena Udrea a fost acuzata in acest dosar de abuz in serviciu; tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene; folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite; luare de mita.

Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infractiuni de luare de mita, acesta fiind si motivul pentru care se solicita arestarea preventiva.

"In 2010, Elena Udrea a primit in mod indirect, pentru sine si pentru altul, mai multe foloase materiale de la reprezentantii SC Termogaz Company SA, pentru a aproba finantarea la timp a contractelor de lucrari incheiate de aceasta societate cu mai multe unitati administrativ teritoriale in cadrul programului 'Schi pentru Romania'. La 24 august si 20 decembrie 2010, SC Termogaz Company a transferat suma totala de 695.367,06 lei in patrimoniul lui Stefan Lungu, consilierul personal al ministrului, prin intermediul mai multor contracte fictive de achizitie, prin care o societate controlata de intermediar a fost interpusa in raporturile dintre Termogaz Company si furnizorii obisnuiti ai acesteia. Suma mentionata reprezinta 10% din valoarea platilor efectuate de minister catre UAT Cavnic si UAT Borsec in contul lucrarilor efectuate de SC Termogaz Company", sustin procurorii.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1441 (s) | 34 queries | Mysql time :0.040205 (s)