marți, 23 aprilie, 2024

UE şi SUA şi-au reafirmat relaţiile de cooperare în vederea abordării provocărilor din domeniul comerţului şi tehnologiei

Distribuie:

Publicat:

UE şi SUA şi-au reafirmat luni relaţiile de cooperare strânsă în vederea abordării provocărilor mondiale din domeniul comerţului şi tehnologiei, în consonanţă cu angajamentul comun al celor două părţi de a apăra democraţia, libertatea şi drepturile omului, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Reunite în cadrul celei de a doua reuniuni ministeriale a Consiliului pentru comerţ şi tehnologie (CCT) de la Paris, ambele părţi au recunoscut rolul central care îi revine acestui for în cadrul parteneriatului transatlantic reînnoit, acesta contribuind deja la coordonarea măsurilor comune adoptate de UE şi SUA ca răspuns la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, potrivit Agerpres.ro.

"Războiul de agresiune purtat de Rusia împotriva Ucrainei a scos şi mai mult în evidenţă importanţa cooperării noastre cu SUA în ceea ce priveşte aspectele economice şi tehnologice. Este o cooperare care îmbrăţişează şi alte aspecte, dincolo de măsurile luate ca răspuns la război. Împreună cu partenerii noştri transatlantici, putem crea o viziune pozitivă pentru economiile noastre şi pentru o guvernanţă democratică a internetului bazată pe demnitatea şi integritatea persoanei. Acţionând împreună, putem stabili coordonatele economiei de mâine. Ne unim aşadar forţele, iar, în astfel de situaţii, în care doi parteneri hotărâţi conduc prin puterea exemplului, avem convingerea că putem schimba lucrurile în bine", se spune în comunicat.

Copreşedinţii CCT şi-au exprimat angajamentul comun ferm de a sprijini Ucraina împotriva agresiunii militare ruse şi au convenit asupra unor măsuri concrete care au fost deja iniţiate şi vor continua în cadrul CCT. De asemenea, aceştia s-au angajat să colaboreze cu Ucraina în eforturile acesteia de a-şi reconstrui economia şi de a crea un cadru favorabil pentru comerţ şi investiţii.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img