vineri, 29 martie, 2024

UE vine cu ORDINE clare: Noile motociclete si mopede trebuie sa indeplineasca standardul de mediu Euro 5

Distribuie:

Publicat:

Toate motocicletele noi și mopede care vor fi omologate în scopul comercializării în Uniunea Europeană (UE) trebuie să îndeplinească, de la 1 ianuarie 2020, noul standard de mediu Euro 5, care înlocuiește norma de poluare actuală Euro 4, informează luni Asociația Constructorilor Europeni, anunță MEDIAFAX.

Unele segmente de nișă, adică motociclete enduro și cele de trial, mopede cu trei roți concepute pentru scopuri utilitare și cvadricicluri ușoare, au primit o perioadă de tranziție pentru conformare. Aceste motocicluri de nișă vor trebui să îndeplinească noile limite de emisii Euro 5 de la 1 ianuarie 2024, arată Asociația Constructorilor Europeni de Motocicluri (ACEM).

O altă schimbare importantă este introducerea progresivă a unui al doilea nivel de diagnoză cu care motociclul este echipat din construcție (OBD), care permite identificarea avansată și semnalizarea defecțiunilor, precum și defectarea sistemelor de control al emisiilor.

"Din punct de vedere al ofertei, tehnologia vehiculelor a contribuit la îmbunătățirea performanței de mediu a motocicletelor. Investițiile în cercetare și dezvoltarea produselor au făcut posibil ca noile motocicluri să fie conforme cu standardul Euro 5", spune Antonio Perlot, secretarul general al ACEM.

Drept urmare, performanțele de mediu ale motocicletelor Euro 5 vor fi echivalente cu cele ale mașinilor Euro 6, mai arată asociația.

Citește și: Guvernul Orban lovește în români! Vrea să atace la CCR

ACEM consideră că acestea sunt în concordanță cu viziunea recentului Acord Verde European (European Green Deal) de a avea un transport mai puțin poluant, în special în orașe și în plus de a facilita participarea motociclurilor la sistemul de transport multimodal.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img