vineri, 19 aprilie, 2024

UIMITOR! A ajuns la varsta de 117 ani consumand zilnic un aliment banal

Distribuie:

Publicat:

Italianca Emma Morano este cea mai batrana femeie din lume. Ea a implinit pe 29 noiembrie 2016 varsta de 117 ani si se simte foarte bine.
Femeia nu sufera de nici o boala grava, desi a supravietuit celor doua razboaie mondiale. Femeia sustine ca a ajuns la aceasta varsta venerabila pentru ca a mancat 3 oua in fiecare zi. Emma a consumat zilnic un ou preparat si doua crude de cand doctorul i-a prescris aceasta dieta, pe cand avea 20 de ani, cand a fost diagnosticata cu anemie. Femeia a mai baut cate un pahar de vin pe zi, a mancat carne slaba si lapte la cina. Ea obisnuieste sa consume 500 de grame de ciocolata cu sau fara alune pe saptamana si zilnic o lingurita de miere.
Ea s-a nascut in 29 noiembrie 1899, prima sa dragoste a murit in timpul Primului Razboi Mondial, s-a despartit de un sot violent chiar inaintea celui de-al Doilea Razboi Mondial si a lucrat pana la 75 de ani intr-o fabrica de saci de panza. Urmand sfatul primit de un medic pe cand avea 20 de ani, aceasta a mancat timp de aproape un secol trei oua zilnic, doua crude si unul fiert, cu un pic de carne si foarte putine fructe si legume. Acum, ii plac prajiturile, dar, intr-un interviu acordat pentru AFP la sfarsitul lui octombrie, marturisea ca nu se va atinge de tortul pentru ziua ei, dupa ce cel pregatit pentru 116 ani i-a facut rau.
“Oamenii vin… Nu invit pe nimeni dar ei vin. Americani, elvetieni, austrieci, din Torino, din Milano … Vin de peste tot sa ma vada!”, povesteste ea.
Foarte independenta, ea a ramas autonoma pana la 115 ani, chiar daca nu mai iese din micul sau apartament cu doua camere de 20 de ani. In schimb, de anul trecut nu mai poate cobori din pat si are nevoie de o asistenta 24 de ore din 24. Spiritul sau este in continuare foarte alert, dar nu aude bine, se exprima cu dificultate si nu mai poate urmari televizorul, petrecandu-si cea mai mare parte a zilelor dormind.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img