miercuri, 24 aprilie, 2024

Uimitor! Iata ce se intampla daca pui o lamaie sub pat inainte de culcare. Iti poate imbunatati viata in moduri neasteptate

Distribuie:

Publicat:

Lamaia nu este doar un ingredient esential in bucatarie. De fapt, umilul fruct iti poate imbunati viata in moduri neasteptate.
Pune o lamaie sub pat inainte de a merge la culcare. Vei fi uimit de efecte dimineata!
 
Combate stresul

Un studiu realizat de Universiatea din Tokio a descoperit ca linaloolul, un compus responsabil cu mirosul fructului, poate inversa efectele stresului pe 109 gene diferite ale corpului uman. De asemenea, studiile au demonstrat ca lamaia poate imbunatati respiratia profunda, un element esential al relaxarii.

Imbunatateste concentrarea

Cei care practica aromoterapia cunosc de multa vreme faptul ca mirosul lamailor imbunatateste atat memoria cat si concentrarea datorita cresterii circulatie sangelui si a fluxului de oxigen catre creier. Combina mirosul de lamaie proaspata cu meditatia inainte de culcare si vei avea un somn revigorant peste noapte.

Imbunatateste starea de spirit

Cheia pentru a te trezi dimineata avand o stare de spirit pozitiva este sa dormi avand sub pat o lamaie taiata. Mirosul fructului ajuta creierul sa produca mai multa serotonina, hormonul fericirii.

Tine daunatorii departe

Mirosul de lamaie este un repelent natural, asa ca pune o felie de lamaie in dormitor pentru a fi sigur ca nicio insecta nu iti va tulbura somnul.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img